Oncelikle bu yıl 9. sınıfa başladım ve iyi ilerlettim. 1. donem 1. yazılılar'dan sonra ortalamam 82'ydi ve mutluydum cunku ilk defa goruyorduk bu dersleri. Calıştım, matematikten 100 almıştım lakin 1. donem 2. yazılılar gelene kadar boyle kimi yazılı iyi kimi yazılı kotu gecti. 2 tane kotu not almıştım. Coğrafya: 36 Biyoloji: 37. Babam tabii kızdı, haklıdır ama ben cıddıye almamıstım sankı ve bu kotu patladı basıma. Devam ettik, iste boyle. Bızım sınıftakiler geziyor. Akşamları sabaha kadar oyun oynuyor. Ben hıcbırını yapmıyorum. Hani soyle diyeyim; ben de bunlar gibi gezsem tozsam cok daha fazla calışırım cunku ıstedıgın bir şey oluyor ama ailem izin vermedi. Ben de salaklığıma verip calışmadım son gunler sınavlara calıştım annem test coz dedi, cevap anahtarından gecirme yaptım. Bununla da ovundum. Sınavlar gectikten sonra kotu gecen sınavlarım vardı ve babam yıne kızdı, aşırı sınırlendı ama haklıdır. Benim eşekliğim. Annem dedi ki bana oğlum, baban bak okumadı, bir tane patronun dediklerını yapıyor. Sen neden boyle olasın ve kendı kendıme dedım kı "ben neden insanlara emir vermeyeyim, niye bir tane adamın emirlerine uyup hayatımı b*ka sarayım?". Şu anda babamla aram kotu sayılır, hic konusmuyoruz. Bana notları duzeltene kadar karşısına cıkmamam gerektıgını soyledı. Şu anda notlarım kotu. Coğu 60-70 arası ve edebiyat 49; coğrafya 37; biyoloji 38; tarih 38.
Matematik temelim cok iyi oldugundan 82 almıstım. Lutfen bana tavsiyeler veri, n notlarımı duzeltıp ovunmek ıstıyorum bu sefer. Şu anda calısıyorum, mesela eksik kaldığı icin gelmiyor, anlamam cok zorlaşıyor. Mesela şu anda gercekten calısıyorum ama iş işten gecti. 2. donem 2 yazılıları yuksek tutmalıyım. Tavsiyelerınızı aşağıda belirtirseniz sevınırım.