Arkadaşlar selam. Buyuk ihtimalle konuya bir ergen olduğumu, derslerime calışmadığımı ve bu yuzden bunları soylediğimi duşunerek girdiniz. Bilemiyorum, bazen doğru bazen yanlış. Ders calışmayı sevmiyorum evet ve calışmıyorum da, hayatımda bir yerlere geldiysem de asla calışarak değil. Neyse benim eleştirdiğim kısıma gelelim.
Bakın her sene bu liseye gecmek icin yapılan sınavların isimleri değişiyor. Sadece onunla da kalmıyor, universite sınavının da surekli ismi cismi değişiyor. Neden? Neden bir sistemi oturtamıyorlar bir turlu? Keşke yine her sene değişse de daha iyiye gitse lakin hayır, hep gerileme hep gerileme. Ya aynı kalıyoruz, ya geri gidiyoruz arkadaşlar.
Bir ulkenin ekonomik durumu kesinlikle eğitim sistemiyle alakalıdır. Milyonlarca cocuk her gun okula gidiyor ama bana sanki hep boşunaymış gibi geliyor. Eğitim tamamen ezber uzerine mesela. Benim yurt dışında yaşayan akrabalarımın cocukları var, geldiklerinde muhabbet ediyoruz onlarla. 7 yaşında mesela biri, sosyal aktivite olsun, spor olsun o kadar onem veriyorlar ki. Cocuk yuzme biliyor o yaşta. Ben hala tam olarak oğrenebilmiş değil iken...
Benim kaanatimce lise sınavı cok erken. Bakın cocuklar daha 13-14 yaşlarında iken kafalarına o kadar takıyorlar ki bu durumu. Girdikleri sınav basit bir sınav değil cunku. Cocuğun gideceği lise resmen tum hayatını etkiliyor. Bazıları aile ve maddi durumlarından dolayı bu durumun farkına olup calışmaya erkenden başlayıp guzel okullarda yer alsalar da, coğu cocuk yaşından dolayı bu durumun farkına varamıyor. Umursamıyor ve aslında umursaması gereken en onemli sınavlardan birine girmiş bulunuyor.
Bu gibi bence memnun olmamak icin bir cok etken mevcut ama kimsenin sesi cıkmıyor bu duruma ben buna şaşırıyorum. En cokta şaşırdığım, parası olan yine her zaman kazanıyor arkadaşlar.
Sınıfımda iken bir kız vardı, dersleri o kadar kotuydu ki zaten daha once 1 yıl kalmış. Şimdi onun davranışlarını eleştirmek bana kalmaz ama kız tipik Instagram kızıydı. Dersleri umursamaz, sadece dış gorunuşte ve sosyal medya da hep en iyidir, olmaya calışır. Her neyse, bu kız ilk donem yine resmen tekrar okuduğu sınıfı 40 ortalama ile bitirdi. Ardından 2. donem ozel bir okula gecip, tum notlarını şişirdi ve yine o kazandı...
Neden kimse eğitim sistemini sorgulamıyor?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Neden kimse eğitim sistemini sorgulamıyor?