Oncelikle selamlar. 11. sınıf meslek lisesi oğrencisiyim. Okulumda teknik ve meslek oğrenci olarak iki grup var ve teknik oğrenci olabilmek icin 9. sınıf yıl sonu ortalamasının ve bir takım derslerin ortalamalarının belli bir puanın uzerinde olması gerekmekte. Ben de teknik olmaya hak kazanmıştım. Hem teknik oğrenci olmam, hemde Bilişim Teknolojileri alanını secmemden dolayı otomatikmen sayısal oğrencisi olmuşum. Şimdi asıl sorum şu;

Yazılım veya Bilgisayar Muhendisi olmak istiyorum. Kodlarla aram cok iyi fakat onemli olanın universite sınavı olduğunun farkındayım. Meslek lisesi oğrencisi olduğum icin universite sınavında cok guzel bir puan elde edebilmem icin sınava nasıl calışmalıyım? Daha once hic planlı programlı ders calışmadım. Daha doğrusu ders falan nadir calışırdım. Fakat olayın ve ciddiyetin yeterince farkındayım. Meslek lisesi oğrencisiyim fakat benimle rakip olan anadolu ve fen liseli arkadaşlarımla nasıl yarışabilirim? Şimdiden calışmaya başlıyacağım ve biraz gec kaldığımın farkındayım. Nasıl bir ders calışma saati ayarlamalıyım, ne tur konulara ve nasıl calışmalıyım fikrim yok. Yardım ederseniz mutlu olurum. Teşekkurler.