Merhabalar herkese sonunda sınava girip tekrar net olarak buralara dondum. Uzatmadan geceyim, kusura bakmayın.

Evet istediğim bolum uzun zamandır (liseye başladığımdan beri) yazılım muhendisliği gibi bir hedefim vardı. Belki hackerlık hikayeleri maceraları o yıllarda beni o isteğe ya da secime yoneltti, belki hayatımda bulunan ve rolmodel aldığım bir kişinin bu işi yapıyor olmasından oturu. Şuan neden sectiğim ya da istediğim yonunde hangisi etkili bilmiyorum. Şimdi size soracağı bir/birkac ufak soru var.
1- Yazılım muhendisliklerinde teknoloji fakulteleri ve muhendislik fakulteleri var. Bunlar arasında diplomada bir farkı yokmuş fakat teknoloji fakultesinde okuyanlar ekstradan 20 saat kadar uygulama goruyorlarmış ve 3 tane teorik dersi gormuyorlarmış. Yani ben teknoloji fakultesine gitsem o acıklar kapanır mı ya da tam olarak nasıl oluyor bunlar?
Başka soru vardı aklımda ama aklıma gelmedi.

Sıralamam pek ic acıcı değil 229656. sıradayım.

Not: Bilmeyenler icin ekleyeyim, bu sene 0,5 net kuralı kalktığı icin orta halli sayısalcıların onune fazla sayıda eşit ağırlık oğrencisi gecti, ve puan turu 4'den (sayısal) 1'e duştuğu icin şuan muhendisi de tıpcısı da aynı havuzda. Bunu da belirteyim yani asıl soylemek istediğim sadece gecen seneye gore kıyaslama yapacak olanlar icin bir bilgi ekleyeyim dedim.
Bu işin icinde olduğunuz icin rahatsız ediyorum sayın @bilgisayarKurdu beyciğim.