Merhabalar sayın Technopat Forumu. Ben bu sene YKS sınavına girdim ve bolum secmem gerekiyor. Aklımda sadece muhendislikler var fakat hangisini secmem gerektiğinde emin olamıyorum. İlk olarak inşaat muhendisliği var aklımda. İnsanların barınma ihtiyacları hicbir zaman bitmeyeceği icin bu mesleğin de işi bitmez diye duşunuyorum. Fakat ileride iş bulma imkanım zorlaşır mı? Yani inşaat muhendisi olursam işsiz kalır mıyım? İkinci olarak da Otomotiv Muhendisliği var aklımda. Ben Bursa'da yaşıyorum ve burada Renault, Tofaş, Bosch gibi şirketlerin fabrikaları var. Sizce gelecekte otomotiv muhendisi icin iş alanı daha da gelişir mi? Veya Makine Muhendisliği var aklımda. "Artık herkes makine muhendisliği okuyor ve coğu işsiz." diye donen muhabbetlerden dolayı kararsızım. Gercekten de işsiz kalır mıyım okursam makine muhendisliğini? Son olarak ise Bilgisayar Muhendisliği var aklımda. Fakat ileride internet kafe acmak istemiyorum. Sizce bilgisayar muhendisliğinin Turkiye'de geleceği var mıdır? Kısaca; İnşaat, Makine, Otomotiv, Bilgisayar muhendisliklerinden hangisini hangi nedenlerden dolayı secmeliyim?