Oncelikle herkese merhaba,

Bu yazıda size en doğru bicimde universite sınavına nasıl hazırlanmanız gerektiğini acıkladım. Kendi bilgilerimi sizlere aktarıyorum. Adım adım yapmanız gerekenleri anlattım. Okumanızın size buyuk yararı olacaktır.

Değerli arkadaşlar, universite sınavına ister bir yılınız ister iki yılınız olsun en onemli şey iyi bir plan yapmanızdır. Orneğin 2019 ’da TYT ve AYT ye girecekseniz yaz tatilinin başından itibaren guzel bir plan yapmalı ve sınava bir ay kala bile ne yapacağınızı yaklaşık bir yıl onceden belirlemeniz gerekiyor.

Hayatın her aşamasında zamanı planlayabilme yeteneğinizin olması gerekiyor ama YKS'ye hazırlık surecinde biraz daha onem taşıyor, planlama yapma yeteneği.

Şimdi onemli olan nokta kendiniz mi planlama yapacaksınız yoksa olan bir plana mı uyacaksınız. Kendiniz planlama yapacaksanız guncel, MEB mufredatına uygun konu listesini aylara bolmelisiniz. Hangi ay hangi konu calışılacak once kabataslak bunu dağıtın. Şu bağlantı tavsiyemdir kesinlikle size yardımcı olacaktır: TYT-AYT Konuları

Eğer olan bir plana uymak istiyorsanız da bir tavsiyem var. İnternette bircok yerde hazır program var ama bu programın profesyonelce yapılması ve guzel bir şıklıkta sunulması onemli.

Bu noktada da gerek tasarımı gerek de konu dağılımı one cıkan bir program var. “TYT Calışma Programı” bağlantısı ile onerdiğim calışma programına ulaşabilirsiniz. Guzel olduğu cevremdeki herkese de oneriyorum. Resmini de koyayım ki kanıt olsun.

Bu program 4 aylık. Yaz tatili icin rahat bir şekilde uygulanabilir. Ortalama bir oğrenci icin ideal program diyebilirim. Durumunuza gore programı yayabilirsiniz.

TYT calışırken AYT ’yi aksatmamaya dikkat edin. Mezun arkadaşlar zaten bircok şeyin farkındadır ama ben 12. sınıflara bu uyarıyı yapmak istedim.

Şimdi diğer bir nokta ise herhangi bir kursa gitmeli misiniz yoksa evde mi calışacaksınız. Bu cok onemli bir tercih. Benim onerim eğitim durumunuz iyiyse ve evde kendi disiplininizi sağlayabilecek biriyseniz gerek yok. Ama meslek liseliyseniz bir kursa kaydolmanız veya ozel ders almanız faydalı olacaktır.

Evde calışan arkadaşların rehberlik ve motivasyon acısından ara ara desteğe ihtiyacları olacaktır. Hangi kitapları ve soru bankalarını kullanmalıyım gibi temel sorunları olacaktır. Bu konuda da başarı hikayeleri okumanızı tavsiye ederim.

Umarım iyi bir universiteye hazırlık senesi gecirirsiniz.

Yorumlarınızı bekliyorum...