Liseden mezun olur olmaz direkt gunu gelince YKS sınavına kayıt yaptırdım ve sınava girdim. İstediğim puanı alamayınca Allah razı olsun hic kotulemediler moralimi bozmadılar seneye bir daha denersin dediler. Bende oyle yaptım ama bu lafların hemen ardından ders calışmaya başlamadım, son 3 aydır ders calışıyorum ve hic ders calışmayan onemsemeyen biri olarak cozduğum sorular, anladığım sorular beni cok mutlu ediyor. Ailemle konuştum ve şu cumleleri kurdum, akademik bir başarı yapmak istiyorum sevdiğim işi yaparak para kazanmak hayatımı devam ettirmek istiyorum dedim. Onlarda tamam şoyle boyle falan dediler hic ses etmedim. 19 yaşındayım daha yeni girdim diyebilirim, babam ise daha bugun annemi arayıp şurada iş buldum torpilli herkesi almıyorlarmış vesaire diyerek annemi gazlayıp beni işe sokmaya yelteniyor. Bu konuları ailemle konuşunca anlık olarak muhabbetin donduğu sıra cok iyi anlıyorlar ama sonrası yok. Bunun en buyuk sebebi yobaz Turk kafası kimse yanlış anlamasın lutfen. Eskilere uzanıp duşunecek olursam sadece bir işe girip klasik buyu, işe gir, evlen, coluk cocuğa karış ve klasik bir hayata merhaba de diyebilirim. Ama ben bunun boyle olmasını istemiyorum ve bu baskı altında yaşamayı inanın hic istemiyorum. Son zamanlarda hatta bu yıl icinde buraya bircok konu acmıştım belki cevap veren abilerim yine gelip gorecek ve yardımcı olmaya calışacak cok sağ olsunlar teşekkur ediyorum. Bana şimdi niye konu actın meselen ne diyeceksiniz, benim meselem ailemin borclarından uzaklaşmak. İnanın bir ailenin borcu yoksa kirada bile yaşayıp gecinebilecek durumdaysa asla boyle sorunları olmuyor, gorduğum şekilde cocuğuna destek cıkan yardımcı olan bir ton aile var. Benim ailemde bunlardan birisi olsun istiyorum ama dediğim gibi konuyu sadece konuşup konu bittikten sonra yine fikirleri değişmeden aynı yere yeniden geliyorlar. Benim isteğim İstanbul'da bir universiteye gitmek orada universite okurken calışmak ve yeni insanlar tanıyıp hayata bambaşka bir adım atmak. Evet okuyup calışmak deneyim etmiş birine gore kolay gelse bile oldukca zor ama istek varken hicbir insan yorulmaz ve bunalmaz bunu cok iyi biliyorum. İstediğim bir işi seve seve yapıyorsam hayallerimin peşinden koşarken de seve seve koşacağımdan eminim. Ama bir turlu ailemin baskısından kurtulamıyorum, yeri geliyor kavga ediyoruz yeri geliyor kufurleşme bile olabiliyor. İnanın aileme kotu davranmak onları kırıp uzmek istemiyorum, tek istediğim bana saygı duyup yapmak istediğim şeylerin ben arkasındayken onlarda benim arkamda olup destek olmaları. Ha olmalarına bile gerek yok sadece kotu soz etmemelerini istiyorum, şu an 170 belki 190 milyar civarı borcumuz var. Bu borc sadece ev borcu yaklaşık 4 veya 5 sene once satın almıştık ve kredisini oduyoruz. Babam oldukca yorulmuş halde fark edebiliyorum ama ben sadece calışıp para kazanarak babama yardımcı olmak istemiyorum ve istemem. Ailemizin yaşları genelde 40 ve 60 arası diye tahmin ediyorum. Her insanın yaşamı onemli ve uzun asla lafım yok ama dunya değişiyor değil mi? Neden bir okul okuyup en kotu bolum bile olsa seveceğim bir işi yapmama engel olsunlar ki. Bu sorunların hepsinden 2022 Haziran ayında gireceğim sınav da universiteyi kazanıp ailemin yanından ayrılarak cozebileceğime oldukca eminim ve kesin bir durum olduğunun farkındayım. Ama şu an bugun yaşadığım olay dahil ufacık bir şey olunca moral ve dikkatim o kadar bozuluyor ki cozebileceğim testi bile cozup kendime bir şeyler katamıyorum. Hic tecrube edeniniz var mı benim gibi bu aile konusunu, cunku gercekten eski usule gore yaşamayı o kadar seviyorlar ki bir takım kesim sadece cocuğum buyusun işe girsin evlensin bitsin istiyor. Benim ailemde bu şekilde ama ben boyle olsun istemiyorum. Gectiğimiz yıl 2021 Ocak ayında bir arkadaş konu acmış ve inanın aile yapısı bana o kadar benziyor ki anlatamam, yani sadece benim başımda boyle bir olay yok binde bir herkeste oluyor. Ben bu aile baskısından nasıl kurtulabilirim? Vurdum duymaz, soyleneni anlamaz bir ailem yok sadece akıllarına hazirana kadar beni idare edin zaten bir giderim yok para harcamıyorum, Haziran'dan sonra ise zaten gideceğim hem okuyup hem calışacağım kendime bir şeyler katacağım cumlesini nasıl aşılayabilirim? Buraya kadar okuduysanız teşekkur ediyorum guzel gozlerinizi yorduysam af ola.