Oncelikle merhabalar merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak istiyorum. Şu an 7. sınıfa gidiyorum Ve mudurumuz telefon goturmenin yasak olduğunu soyluyor. Bugun okulda yeni yonetmelikten bilgilenmemiz amacıyla İlkoğretim kurumlar yonetmeliğini okudular ve yonetmelikte telefonla ilgili olarak
- Ders saatleri icerisinde telefonu acık tutmak kınama cezası gerektirir yazıyordu.
Yonetmelik okunduktan sonra ilk olarak İngilizce oğretmenine sordum kapalı şekilde cantada durması yasak değil mi ? Diye ve bana yasak ders saatlerinde acık tutmak ozel nedenden dolayı getirenlere yasak size getirmek tamamen yasak dedi.
Daha sonra mudur yardımcısına sordum ve,

-Evet yasak cunku arkadaşın senin gizli fotoğrafını cekse paylaşsa ne olacak falan diye salladı bir şeyler ve bizim okulda ilk aramalar 7. sınıflara yapılıyor bize daha yapılmadı ama yapılacak buyuk ihtimal aramada cantamdan cep telefonu cıksa ve kılıfın icinde yonetmelik olsa ben de yonetmeliği gostersem telefona el koyabilirler Mi veya herhangi bir ceza alır mıyım ?
Bu arada bu sene 8. sınıf aramalarındaki telefonları aldılar ve oğrencilerin velileri zor bela geri aldı cevaplarınızı bekliyorum.