Surekli değişen eğitim sistemine bir yenilik daha geliyor. Artık ortaokullarda oğrencilere vaizler tarafından vaaz verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili olarak 81 ile yazı gonderdi ve 2018 yılına ait calışma takvimini de belirledi.
Cumhuriyet gazetesi 10 yaşındaki cocuklara vaaz verileceğini soyluyor ama ortaokula giden cocuk 11-14 yaş aralığında olur. Bir de gazete Canakkale'de ilk vaazın bu hafta 10 yaşındaki cocuklara verileceğini soyluyor.
Her taraf zaten imam hatip denen rezil liselerle dolu ve o liselerde ahlak sıfır duzeyde. Baktılar ki gencleri zapt edemiyorlar, gencler istediğini oğreniyor istemediğini ise kale almıyor gidip de 10-14 yaş aralığındaki cocuklara vaaz veriyorlar. Ama zannımca onların arasında da kale almayanlar olacaktır.
Vaazların genel başlığı ise ''Milli ve manevi değerler'' imiş. Ayrıca vaazın konuları arasında da “Şukur, hamt etme, felaket anında sabır, iyilik anında ozveri, ozveri, fedakarlık, kahramanlık, ummet ve millet bilinci, aidiyet, adil davranış İslam, şehitlik ve şehadet, sabır eğitimi, sevdiklerimizden infak, duanın kabul olması” gibi konular da yer alıyor.
Sizce ergenliğe yeni girmiş veya girecek olan bu yaş aralığındaki cocuklara bu tur konuların okullarda vaaz verilmesi suretiyle anlatılması ne kadar doğru olur? Yorumlarınız bekliyorum.
Bana gore okulda dini ağırlıklı eğitim verilmesi gereksiz bir şeydir. Her cocuk ebeveyni tarafından belirli duzeyde bir dini eğitim almalıdır. Zaten oğretmenler ve vaizler bunları cocuklara oğretse dahi cocuklar teneffus arasında unutacaklar bunları ve hatırlama gayreti gostermeyecekler. Amacları ne bu hukumet ve kurumların anlayamıyorum, ne yapacaklar eski usûl medreseleri gunumuze taşıyıp ''21. yuzyıl medreseleri'' nin hayali filan mı kuruyorlar?
Aklımda kotu goruntuler canlanıyor ve bu goruntuler bilimin, teknolojinin, fen ve matematiğin oğretilmesi ve sıklaştırılması gereken okullarda hic hoş olmayacak goruntuler. Mesela geri kafalı bir vaizin cıkıp da vaaz verdiği anda ''Cocuklar sıraları duvar kenarına itin, yere bağdaş kurup oturun, ben de şu oğretmen masasının uzerine cıkıp minber gibi kullanayım, oyle vaaz edelim.'' demesi gibi şeyler.
Sizce boyle goruntuler bir okula yakışır mı?
Okullarda Vaaz Verilmesi
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Okullarda Vaaz Verilmesi