Merhabalar henuz 11. sınıfa gectim fakat şimdiden hedefimi belirlemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Cocukluğumdan beri bilgisayar oyunlarına ve bilgisayarlara ilgim var bu yuzden bilgisayarın başında zaman gecirmekten hoşlanıyorum. İleride Bilgisayar Muhendisi olmak istiyorum fakat Ankara ve İstanbul'daki universitelerde siyasi kavgaların cok olması ve şehir olarak sevmediğimden dolayı o şehirlerde okumak istemiyorum. Aklımda Ege Universitesi Bilgisayar Muhendisliği var ayrıca sıralama olarak ilk 40.000'le alıyor. Benim asıl sorularımdan birisi şu benim sınav sonucum 20.000-30.000 gelirse sizce istediğim universiteyemi gitmeliyim (Ege Universitesi) , yoksa o aralıktaki universitelerimi tercih etmeliyim ? Araştırmalarıma gore Ege Universitesi surekli gelişmekte olan, her yıl kariyer gunleri duzenlenen, hocalarının tecrubeli olduğu, yazılım ağırlıklı ders veren bir universite fakat hedefim konusunda kararsız kalıyorum. İkinci sorum olarak bilgisayar muhendisliğinden mezun olunca yuksek lisans yapmamın cok katkısı olur mu ? Forumlarda bakıyorum coğu kişi 1000 TL maaşın artar ve unvan alırsın başka getirisi yok yazıyor sizce yuksek lisans yapmak değer mi ? Cevaplarınız icin şimdiden Teşekkurler [emoji4]