Merhaba, ben Ankara'da yaşıyorum. Annem ve babam asgari ucretle calışıyor. Bu sene universite sınavına gireceğim. Ustelik mezun senemdeyim lakin kişisel ahmaklıklarım yuzunden doğru durust derslerime vakit bulamadım. Bu sene tahmini olarak eşit ağırlıkta 100.000-120.000 gibi bir sıralama yapabilirim diye duşunuyorum. Bolum olarak ise Ankara icinde Yonetim Bilişim Sistemleri, Uluslarası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi gibi bolumleri sıralamam doğrultusunda okuyabiliyorum ama ileride bu bolumlerden mezun olunca nasıl bir kariyer yapabilirim bilmiyorum. Ankara dışında okumama ailemin butcesi yetmiyor ve onları asla zor durumda bırakmak istemiyorum. Aklımda bazı soru işaretleri var, ilk başta okursam cok mutlu biri olacağımı duşunmuyorum cunku Ankara icinde okusam bile maddi yetersizlikler gibi konulardan zorlanacağımı duşunuyorum. Yazın 19 yaşında olacağım 4 yıl universite 1 yıl hazırlık dediğimiz zaman yaklaşık olarak 24-25 yaşında universite mezunu ve maddi anlamda sıfır biri olarak başlayacağım. Bu durumda maddi anlamda birtakım şeylere sahip olmam bayağı bir surun surecek. Bir yanım ne olursa olsun elinden geleni yap oku diyor sonu istediğin gibi olmasa bile oku. Diğer yanım ise git calış meslek oğren. Belki otomobil sanayisinde olur, belki tır şoforluğu (ehliyet alana kadar farklı sektorlerde calış) olur ama git calış cunku zaten maddi anlamda zorlanacaksın bari biraz olsa rahat edersin. 25 yaşında maddi anlamda sıfır biri olmaktansa belki bir arabam olur ya da az da olsa birikmiş param olur. Şu an cok kararsız durumdayım. Sizler benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?