Merhabalar

Herkesi selamlıyorum abilerim , ablalarım, kardeşlerim. Ben 15 yaşındayım ve bu sene liseye başlayacağım. Yaşadığım yer bir ilce ve istediğim guzel lise yoktu. Bunun icin İl de bir liseye yerleştim. Aklımda cok fazla soru var ve kime soracağımı bilmiyorum. Cevremde bilgilendirecek doğru duzgun insan yok olandan da utanıyorum soramıyorum. Aklımdaki soruları sizlere sormaya karar verdim.

1) Oncelikle lise sosyal bilimler lisesi. Bu yuzden hazırlık okumam gerekiyor. Bu hazırlık neyin nesi ? hangi dersleri goreceğim?

2) İl ve ilce arası 1.30 saat muhtemelen okulun pansiyonun da kalacağım. Liseye kayıt olmak ve pansiyona yazılmak icin gidip başvurmam gerekir mi?

3) Pansiyonda kişisel ihtiyaclarım icin ayrılan yerler var mı? mesela benim sakallarım cıkıyor ve 2-3 gun arası kesmem gerekiyor yoksa bildiğiniz cıkıyor yani okulda da yasak olduğu icin kesmem icin ayrılan bir yer var mıdır?

4) Eğer var ise, ben sakallarımı evde permatik ile kesiyorum pansiyona permatik sokmama izin verirler mi ? Vermezler ise traş makinası mı almalıyım? dalga konusu olmaz mıyım?

5) Yemek konusu nasıl olacak? Sabah kalvahtısı oğle yemeği ve akşam yemeği olacak mı? Olacaksa nasıl olacak?

6) Okul saatleri dışında ne yapacağım? Pansiyonda oturacak mıyım? Etut falan olacak mıdır?

7) Pansiyonda kalacağım icin alınması gereken şeyler var mıdır? (Terlik , eşofman takımı vs...)

8) Cumartesi ve pazar ailemin yanına donebilir miyim?

9) Odalarda tek başıma mı kalacağım? Tek başıma kalmayacaksam benden buyuk birisi ile kalmak zorunda mıyım?

10) İstemediğim bir kişi ile aynı odaya duşersem yada sorun cıkarmaya beni tehdit etmeye başlarsa yada cok duzensiz dağınık ve pis birisi olursa oda değiştirme yada başka birisi ile yer değiştirme soz konusu mu?

11) Hastalandığımda kime gideceğim?

Aklıma takılan bir kac tane daha soru vardı şuan aklıma gelmiyor , gelince eklerim. Konuya hakikatten bilgili ve pansiyonda kalmış kişiler cevap verirse cok sevinirim onların tecrubeleri cok onemli benim icin. Konuma cevap veren herkese şimdiden teşekkurler.