Yapmak istediğim veya oğrenmek istediğim şeyler var. (Genelde bilgisayarda)
Ama ertesi gun veya ileri bir zamanda hic aklıma gelmiyor.
Normalde her sabah ,oğle akşam hatırlamam gerekiyor.
Ama ayda bir kere anca hatırlıyorum.

Ornek vereyim: Adobe premiere oğrenmek istiyorum. Biraz oğrendim. Belli bir zaman gecti. Birkac video yaptım. Belli bir zaman gecti.
Şuan hala boşboş duruyorum. Başlayalı aylar oldu ama anca başlangıc basit bilgileri biliyorum.

Birşeyler oğrenmek veya yapmaktansa youtube,da birşeyler izlemek gibi şeylere kapılıp duruyorum.
Bir videoya başlayınca durmuyorum. Sanki iradem gitmiş gibi oluyor. Oylece saatlerim geciyor.
İzlememin genel sebebi moralimin bozuk olması,neşesiz,mutsuz olmam. Moral versin diye başlıyorum. Saatler geciyor.

Yıllar once youtube gibi birşeyler izleme şeyini bırakmaya calıştım. Neredeyse hic kullanmıyordum ama hayatım pek duzelmedi. Bırakmak icin alternatif yontemler tavsiye etmeniz guzel olabilir. Ama hayatımın bir parcası olarak goruyorum. Sadece birşeyleri hatırlamama sorunu olmasa hic sorun yok gibi.

Todoist gibi yapılacaklar listesi yapılan programların coğunu kullandım. Pek faydası olmadı bu konuda. Sadece liste yapmama yarıyor. Telefonumun ana ekranında yapılacaklar yazmasına rağmen gormuyor hatırlamıyorum.

Ayrıca zamanında kağıtlara yazdığımda olmuştu ama işe yaramadı. Hatta bilgisayarın arka planına da yazdım.

Kendiliğinden icime doğmazsa birşeyi yapmıyorum. Bu da az oluyor.

Not:Oğrendiğim şeyleri hatırlamakta sorunum yok. Hafızam guclu denilebilir. Sorunum yapacağım şeyleri hatırlayamamak.