Eğitim-Bir-Sen’den yapılan yazılı acıklamada, Gaziantep Avukat Cengiz Gokcek Devlet Hastanesi’nde gorev yapan Dr. Ersin Arslan’ın, uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi uzerine gundeme gelen şiddet olaylarının eğitime de sıcramasının eğitimcileri kaygılandırdığı belirtildi. Dr. Ersin Arslan’ın gorevi başında hayatını kaybetmesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Sağlıkcılara yapılan saldırı bana yapılmıştır” acıklamasıyla kendi calışanına sahip cıkmasına karşılık, MEB’in oğretmene karşı yaşanan şiddete sessiz kalmasının, eğitimcilerin tepkisine neden olduğu vurgulanan acıklamada, şoyle denildi:
“Servis şoforlerinin oğretmeni dovmesi, oğrencinin kendisini derse almayan oğretmeni kalbinden bıcaklaması, baba ve oğlunun oğretmenin kolunu kırması, liseli oğrencilerinin oğretmeni darp etmesi gibi şiddet olaylarından sonra son olarak İstanbul Esenyurt’ta Edebiyat Oğretmeni Narife Cekcen’in oğrencisi tarafından bıcaklı saldırıya uğraması oğretmene şiddetin geldiği noktayı gozler onune serdi.
Eğitim-Bir-Sen oğretmenlere karşı yapılan saldırılara tepki gostermek icin 30 Nisan Pazartesi gunu ilk derse girmeme kararı aldı. Alınan karara gore, oğretmenler haftanın ilk gunu olan Pazartesi, İstiklal Marşı torenlerinden sonra bir saat derse girmeyecek. Diğer taraftan Genel Merkez, Ankara şubeleriyle birlikte Ankara’da merkezi bir okulda iş bırakma eylemine destek vererek basın acıklaması yaparken, Turkiye genelinde şubeler ise merkezi bir okulda iş bırakan oğretmenlerle birlikte basın acıklaması yapacak.”
Haber Kaynak : http://www.egitimbulgaria.com/ogretm...se-girmeyecek