Merhabalar. Olayı başlıkta cok guzel ozetledim. Olay tam da orada dediğim gibi. Yer Avrasya Universitesi
Okuyan arkadaşım, bugun geldi yanıma. Sohbet ederken acıldı konusu falan, canı gercekten cok sıkkın. Yaz okuluna kalıyordu 1 dersten. Normalde boyleydi yani, fakat gelin gorun ki ne oldu. 35 alsa gececeği sınavdan guzel bir şekilde 20 aldı. Fakat durum şu ki, sorulan iki soru var sınavda ve arkadaş birinden emin. bu şartlarda cok rahat gecmesi gereken dersten de sacma sapan bir şekilde kaldı. Yaklaşık her ders icin 1000 TL odeyecekti arkadaş. 1 olan ders sayısı komik bir şekilde 2 yapıldı. Maddi durumu cok iyi değil ve zorlanıyor gercekten para odemekte. Okul yonetimi de işini zorlaştırmaktan başka bir şey yapmıyor. Sizden istediğim, daha once bu durumla karşılaşan herhangi biriniz varsa, yapılabilecekler konusunda yardım etmesidir. 2 yılda yaklaşık 15.000 TL para odendi buraya, 2.000 - 3.000 TL icin okulu bırakamaz diye duşunuyorum. Bu parayı odeyecek dahi olsak biz bir şeyler yapmak istiyoruz bunlara. Gercekten cok can sıkıcı bir durum, yardımlarınızı bekliyorum. İyi gunler.

Ve olayların komik bir noktası da, bircok insanı okulun son yılında bu duruma sokmaları. Kimilerinin de donemini uzatıyorlar. 3.5 donem devamsızlık konusunda bir sıkıntı cıkarmadılar, gittiler tam da bu donem devamsızlığı dert etmeye calıştılar. Okulda okuyan herkesin dediği net bir şey var. Amac mezun edene kadar insanları soymak, burslu yılların acısını cıkarmak.

@recep Baltaş @JaroxJamaica