İnternette gezerken denk geldiğim bir yazıyı paylaşmak istedim. Oğretmenlerimizin sorunlarını,duşuncelerini cok guzel bir şekilde ifade eden hocamıza gonulden sevgiler ve saygılar...

Gunlerdir yazıp yazmamak konusunda gittim geldim. O kadar sahipsiz ki oğretmen yazdıklarım da "somuru" denilecek diye urktum.

Gecen hafta doktora yapılan saldırılar en ust makamdan lanetlendi. Yapanın milletvekili olup olmamasına dahi bakılmadı. Bakan cıktı ve adeta hesap sordu. Doktorlar dokuldu “Doktora uzanan eller kırılsın” diye haykırdılar. Kırılan ellerin yine kendi ellerine teslim edileceğini ve vicdanları sızlasa da Hipokrat yeminine bağlı kalarak tedavi etmekten imtina etmeyeceklerini bile bile…

Aileden sorumlu bakan her defasında cıkıyor şiddetle kalkıp şiddetle yatıyor. Ustune gidiyor, haykırıyor avazı cıkana kadar…

Oğretmenim sen sahipsizsin cunku o doktoru da o bakanı da sen yetiştirmişsin. Buna bakmaz kimse fakat seni darp eden, bıcaklayanın da senin yetiştirdiğin soylenir 24 Kasımlar haric her gun.

Daha haftalar bile olmadı sadece gunler gecti oğretmenin bıcaklanmasının ustunden fakat ağzını bıcak acmıyor amirlerinin…

Depremde can kaybetsen de enkazda mı kaldın diye bakamaz amirin ve donemez yurt dışından.

Ve gecen hafta proje proje diye tutturulduğu icin her hafta sonu Canakkale’ye giden araba Gokceada’da gemiye yetişmek icin mıcıra giriyor ve bir İlce Milli Eğitim Muduru hayatını kaybediyor. Biri ağır uc mudur de yaralı… Yine kaybeden biz eğitim camiası oluyor. Sessiz sedasız defin ve yine ses yok kimseden…

Bakanlığının sitesinde kavga eden eş bile haber olur fakat sen olsen de haber olmazsın oğretmenim…

Sahipsizsin oğretmenim; eğer adın şiddete karışmışsa yani fiske atmışsan manşettesin haklı haksıza bakılmadan. Oğrenciye tek bir laf soylesen tum veliler uzman psikolog kesilir karşında ve cocuğumun psikolojisi bozuldu diye teşhisi koyar daha tek bir kelime soyletmeden.

Oğrenci bir alırsa sen sorumlusun sen vermiş olursun fakat beş alırsa oğrenci almış olur oğretmenim.

Veli isimsiz dilekce yazar hakaret eder, suclar yargılar işleme alınır fakat ispatlanamazsa yazanı bulan olmaz, sana sahip cıkan olmaz oğretmenim…

Sahipsizsin oğretmenim; eşimden ayrı kaldım dersen hile yaptığın,annem hasta dersen yalan soylediğin, eğer okumak istiyorum dersen gorevden kaytardığın soylenir hemen…

Potansiyel suclusun oğretmenim ulkenin geleceğinin teminatı olduğun soylense de. Yeni nesil sizin omuzlarınızda yukselmeyecek artık. Senin yetiştirdiğin eski nesil senin tepene cıkacak ve ezecek oğretmenim…

Senin sozunu dinleyen, sana ne istiyorsun diye soran olmaz oğretmenim… Soran olursa şuphe et ruyada mıyım diye sor ve tokatla kendini…

Tum memurlara maaş ek odeme denildiğinde akla bile gelmezsin. Fakat maaş dendiğinde en cok oğretmen alıyor cumlesiyle karşılaşırsın haksız yere.

Sen bir tek 24 Kasım’larda hatırlanırsın oğretmenim o da sembolik olarak. İki guzel lafla hatırlarlar ve unuturlar seni.

Eğer oğrencilerin olmazsa nefes bile almak haram olur sana oğretmenim. Aman dua et de ona da goz koymasınlar oğretmenim. Ne de olsa maaşın fazla, cocuklara oğretmenin yerine bilgisayar oğretir her şeyi…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yoneticisi
Memurlar.net