Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar oncelikle aklımda bircok soru var, o yuzden nasıl başlık atsam bilemedim.
Malumunuz bilgisayar muhendisi olacağım sevdasıyla yanıp tutuşurdum, Technopat'ta takılırdım abilerimden tuyo alırdım ve okuluma yansıtırdım puan olarak. Sonra hayaller cope gitti, burs kazandım işte ozel bir liseden yuzde yetmiş oranında, geriye kalan parayı amcam karşıladı. Amcam eğer YGS ve LYS iyi puan tutturur isem bana burs sağlayacakmış, Hatta yurt dışına bile yollayabileceğini dedi ve ciddi. Kendisi inşaat muhendisi ve cok buyuk şirketi var. Adamın benden beklentisi inşaat muhendisi olmam. Ben de olmak istiyorum o mesleği de severim, araştırdım baya bi, hem bana olanak sağlayacak bir suru. Sadede gelirsek, asıl konu anlayamıyorum, evet benim bir seneye yakın sevdiğim gercekten bir kız arkadaşım var, evdeki ailem sorunlu biraz bariz. Cok kavga ediyorlar, ben guclukle ders calışıyorum. Gittim calıştım yazın en kral kitapları aldım almasına da calışırken eyvallah anlıyorum ama sinirimi bozuyorlar gercekten. Odaklanmamı engelliyorlar, guzel soz yok hep uzen sozler var bizim evde. On birinci sınıf oğrencisiyim bu arada. Benim hedeflerim buyuk. Yani İTU olsun istiyorum ben. Dalga gecieek arkadaşlar vardır anlıyorum. O yuzden Yuce ALLAH C.C Diyor ki; "Kaldıramayacağınız hicbir yuku size vermedim." İnsan uğraşırsa imkansızın otesini bile yapabilir bence. Ben kendime inancım var ama bana engel oluyorlar. Sizce nasıl bir yol haritası cizmeliyim kendime? Hedefe ulaşmak icin neler yapabilirim? Kendime nasıl hakim olabilirim? Bu yoldan nasıl cıkabilirim? Herkese şimdiden cok teşekkur ederim.
Yardım edecek kişi yokmu?
Eğitimde hedefe ulaşma
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Eğitimde hedefe ulaşma