Merhaba arkadaşlar. Konuyu doğru yere mi actım bilmiyorum. Bana Kasım ayının başında yedekten İstanbul Mahir İz Yurdu cıktı. Yurt diğer yuksek ucretli yurtlarla yani 3 yatak odada banyo tuvalet olan yurtlarla aynı ucreti alıyor, 228 TL. Ama yurdu bir gorseniz 11 kişilik odalar, internet yok, camaşırhane yok, etut salonu vs. yok, parmak izi sistemi yok. Bunları gorunce ben de kaydolduğum gun direk evci izni aldım ve arkadaşların evinde kalıyorum şu an. Sorun burada başlıyor. Butun forumlarda ve dahası yurtkurun kendi sitesinde okuduğum kadarıyla her yerde bir yılda 60 gune kadar izin alabilirsin diyor. Yurtkurun sitesindeki ilgili yazı ;

"İzin İşlemleri :
Kurum Yurtlarında barınan oğrencilere, yuksekoğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller haric), bir oğretim yılında toplam 60 gune kadar izin verilebilmektedir.
Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan oğrenciler, devam etmekte olmadığı gunlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 gunluk izin suresine dahil edilmez."

Ama buna rağmen yurt yonetimi bana ilk donem 30, ikinci donem 30 gun hakkın var. 16 Aralık'tan sonra bir gun dahi gelmezsen kaydın silinir dediler. 16 Aralık'ta 30 gunum doluyor ve benim 2. vizelerim ve finallerim bu tarihten sonra başlıyor. Ben o 11 kişilik odada etut salonu olmadan ve dahası her gun bir bucuk saat gidiş, bir bucuk saat gelişten toplam 3 saat yollarda gecirerek ne ders calışabilirim ne de doğru duzgun bir hayat surebilirim. İstanbul bolge mudurluğunu aradım onlar 60 gun hakkınız var diyor bunlar boyle diyor ne yapacağımı şaşırdım. Ay başında nakil istedim ve donem sonuna kadar buyuk ihtimal cıkacak okulum 8 Ocak'ta kapanıyor. O gune kadar bir şekilde arkadaşların yanında kalmanın yolunu bulsam ikinci donem hangi yurt olursa olsun gecmeye razıyım. Ne olur arkadaşlar KYK'da barınan veya onceden barınmış bu konu hakkında bilgisi olan varsa lutfen yardım etsin. Teşekkurler.