Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği uyesi olan bu Muharrem YILDIZ isimli şahısa buradan teşekkurlerimi fışkırtıyorum.

O ATAK denen naneyi yazdın da ne oldu?
Rant mujdeledin okul idarecilerine resmen!!!
Sayende butun okullar birbirlerinden haber alarak o oluşturulan USB anahtarı oğretmenlere para ile vermeye başladı!!!
Koca gobekli, ego tavan yapmış, kendilerini ayrı bir dunyadan sayan idareciler; oğretmene asrın kazığını nasıl attıklarını birbirlerine anlatıp anlatıp guluyorlar.

Nasıl oldu bu acaba? Muharrem'in işguzarlığı sayesinde. Bi icat cıkardı Akıllı Tahta icin, bunu da idareciler fırsata cevirdi. Hepi topu 10 TL olan flash bellekleri anahtara cevirip oğretmene 30 - 40 TL'den kilitlediler ve buna hunharca devam etmekteler.

Mutlu musun Muharrem? Once oğrenciler icin kurulan bir sistemi oğrenciden kıskanarak onları teknolojiden uzaklaştırdın, şimdi de oğretmenlerin akıllı tahta kullanımının parasal kaynağa cevrilmesine sebep oldun.
BRAVO!!!
O yuzsuz idareciler halen bundan gelir elde etme peşinde biliyor musun?
Her donem başında flashlar guncellenecek ama tabi ki bunun da bir maliyeti var diyerek oğretmeni donem başında tekrar yolmanın peşindeler sayende. Be adam nasıl bir yerde okudun ya da nasıl bir yetiştirilme tarzın vardı bilmiyorum ama rahmetli dedemin sozunu bir kenara not et: Soyleme arsız eden, kilitleme hırsız eden...

Resmen teşvik ediyorsun hem oğrencisini hem de oğretmenini... millet forumlarda senin bu illetine nasıl cozum buluruz diye aranıp duruyor.

Dalga gecer gibi bir de sorunun kaynağı olarak nasihat verip, "Şunu iyi bilin gencler...Akıllı tahta sizin derslerde yararlanmanız icin konuldu. Siz oyun oynayasınız diye değil..." yazmışın da oğretmen ne yapıyordu? Oyun mu, muzik mi, video mu? hangisi Muharrem?!?!?! Şimdi artık hic yararlanamıyorlar. İstediğin oldu mu? Programın amacına ulaştı mı?

Benim universitemde akıllı tahta da, projeksiyon da, LCD TV de vardı. 7/24 oğrenci kullanımına acık dururdu. Bir Allah'ın kulu da sen bunla ne yapıyorsun burada diye sormazdı. Evet illa ki ilk kurulumda teknolojik aclıktan mıdır yoksa meraktan mıdır bilemem ama butun cihazların reytingleri yuksek olurdu. Tabi ki zamanla nasıl bir cocuk aynı oyuncakla oynamaktan bıkar ve bir kenara atarsa, cihazlarda sadece lazım olunca kullanılmaya başlanırdı. Şimdi diyeceksiniz ki orası universite. Allah aşkına lise son sınıftaki oğrenci ile universiteye başlayan oğrencinin arasında bir yaz tatili fark var. 3 ayda bu nasıl bir şeydir ki oğrenci hemen olgunlaşsın, kurallara uysun?

Bir koy okulunda calışırken Ulaştırma Bakanlığı sayesinde guzel bir BT sınıfı oluşturduk. Gece gunduz sınıf yapılacak yerin ahır modundan cıkıp elit bir mekana donuşmesi icin caba verdik. Son model bilgisayarlarımız geldi. Bilirsin belki Muharrem, sessizliği ile odul almış UNIQUE markalı bilgisayarlar. Koy cocukları yokluk icinde bilgisayar diye bir şey duymuşlar ama resmini bile gormemişler. Hepsi can atıyor BT sınıfı icin. Butun sınıfları tek tek goturdum. Hepsine once anahatları ile donanımı sonra da yazılımı anlattım. Siz bunları iyice oğrenecek, kullanmayı başaracaksınız ve işte o zaman ben olmadan anahtarı alıp gireceksiniz buraya. Bildiğin anahtar Muharrem, senin ki gibi parayla satılanından değil. Başardılar ve anahtarı aldılar da. Sonra ne oldu biliyor musun? Kaymakam geldi, BT sınıfını duymuş gormek istedi. İceride cocuklar vardı. Biraz sohbet ettikten sonra cocukları test etmek icin "Ben bir araba almak istiyorum, 1950 model Chevrolet olmalı, bana yardımcı olun" dedi. Belki bazıları ilk defa Chevrolet adını duymuşlardı ama hepsi de Chevrolet'in butun varyasyonlarını kaymakama doktuler. İşte oğrenci boyle yetiştirilir Muharrem. Oncelikle oğrenciye bilinc kazandırmak lazımdır. Anahtar filan hikaye yani... Sana bu programın getirisini bilmem ama bana BT anahtarından nacizane kaymakam beyin imzaladığı teşekkur geldi. Bunun maneviyatı yeter de artar. Eğer oğrencinin ufkunu acabilmişsek ne mutlu.

Sen rol model olan oğretmenin bir şeyleri korumak icin kilit mekanizmaları geliştirdiğini oğrencilerin bilinc altına işleyedur. Bunlar yarın iş guc sahibi oldukları zaman ne olacak biliyor musun? Butun aletleri kilitleyecekler. Eline fon makinesi değmeyen, lokma takımını bilmeyen cıraklar, ETA programını kullanamamış muhasebeciler, projeksiyon olmadan sunum yapmaya calışan yoneticiler yetişecek.

Gordun mu etkiyi... Hayırlı olsun...

[Bu arada bence sen bu programı ucretli yap. Senin sırtından idareciler gecineceğine sen al hakkını. Gerci o zaman da idareciler paralı diye topa tutarlar seni ama karşılığını almış olursun ]