Arkadaşlar sıfırdan universite sınavına hazırlanmak gibi bir şevke geldim. Temelim kotu, okul doneminde hep başarısız biriydim. Matematiğim kotu temel matematiği bile yapamıyorum, eskiden sozel alanlarda anca barajı gecebilecek kapasitem vardı. Gunumuzde bu kapasitem bir hayli duştu. Hayatın getirdiği olumsuzluklardan oturu meslek sahibi olamadım. Sektor olarak elektrikci olmaya karar verdim. Yaşımdan ve bu alandaki tecrubesizliğimden oturu iş bulmakta zorlanacağım ama olurda bir şekilde sektorde kendime yer edinebilirsem. Elektrikciliği sadece iş yerinde değil aynı zamanda universite de en azından 2 yıllık elektrik bolumune girerek oğrenmeyi istiyorum. Universite bakımından benim icin imkansız ama hedefimi muhendislik olarak yuksek tutup, kendimi mumkun olduğunca dinamik ve kararlı tutmaya calışacağım. Artık hayatta başardım diyebileceğim bir şeyler olsun istiyorum. Dolayısıyla kendime bir program hazırlamaya calışıyorum. Oncelikle hedefim erken uyanabilmeyi alışkanlık haline getirebilmek, sonrasında gireceğim işin dışında arta kalan zamanımda evde ders calışabilmek. Telefonu her ne kadar az kullansam da, artık boş vakitlerimde elime telefon almak yerine Instagram'a veya bir el oyunlara bakmak yerine bir kitap okumak istiyorum. Umarım ders calışma alışkanlığımı, kitap okuma alışkanlığıyla da kazanabilirim. Konunun buraya kadar olan kısmı kendimce motivasyon kazanabilmek icin derdimi paylaşmaktı.

Asıl olarak sizlerin kendinizce bulduğunuz veya birilerinden tavsiye aldığınız verimli bir calışma programı var mı? Bu calışma programınızda neler yapıyorsunuz?