Merhaba arkadaşlar,

Ben 20 yaşındayım bu sene bir universitede makine muhendisliği okuyordum fakat okulumu pek sevmedim ve bıraktım. Bu sene tekrar sınava hazırlanıyorum belli bir hedefim yok ama ODTU, Bilkent, İTU veya Boğazici olmazsa universite okumayı duşunmuyorum. Neyse bunlardan birini buyuk ihtimalle kazanacağım gibi. Aklımda olan bolumler elektrik-elektronik, makine, bilgisayar muhendisliği. Aslında teknolojiye ve bilgisayara cok ilgiliyim fakat yazılım bir turlu hoşuma gitmedi kodlar falan cok sacma geliyor o yuzden bilgisayar muhendisliğine sıcak bakmıyorum. Elektrik-elektronik muhendisliğini cok istiyorum fakat belirttiğim universiteler genellikle Turkiye birincilerini alıyor yani puanları cok yuksek. Makine muhendisliği guzel bolum ileride havacılık, nano-teknoloji, robotik, otomotiv, biyo mekanik gibi alanlara yonelme şansını sunuyor. Fakat makine muhendisliği derslerini sevmedim, cok zor ve ders yuku cok fazla.

Yoksa hepsini boş verip Tıp mı yazsam.

İşte belli bir idealim yok sorun burada, universite gormuş olmama rağmen hala kararsızım ve ne istediğimi bilmiyorum.