YGS ve LYS İcin Calışma Planı
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- YGS ve LYS İcin Calışma Planı
-
23-10-2022, 15:00:35Merhaba arkadaşlar. Bu yıl sağlık meslek lisesinden mezun oldum. Bu yıl gelen yeni sistemden dolayı ne yazık ki Sınavsız Geciş ile bolumumun on lisans programına yerleşemedim. ( Yuksek oğretim ( On Lisans) programlarının kontenjanları %60 SGK , %40 YGSK olarak ayrılmasından bahsediyorum ) Bu yıl universite sınavlarına calışacağım. Oncelikle surekli kendimi karamsarlığa surukleyen konu ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Sağlık meslek lisesinde okuduğum icin Matematik - Fizik - Kimya - Biyoloji derslerini cok az biliyorum, hatta acık konuşmak gerekirse bir şey bildiğimi sanmıyorum. Bu kadar eksiğim varken duzenli calışma ile sınavlara kadar iyi bir gelişme kaydedebilir miyim ? Bu dersleri neredeyse hic bilmiyor olmamdan dolayı surekli calışsam bile başarısız olacağım yine universiteye yerleşemeyeceğim duşuncesinden dolayı cok kararsız kaldım dershaneye gitmekte. Ailemi maddi anlamda fazla zora sokmak istemiyorum ancak dershaneye gideceksem de mutlaka başarılı olmam gerekiyor. Hem dershaneye gidip hemde duzenli bir calışma programı ile Makine Muhendisliğine yerleşe bilir miyim ? (Bursa Teknik U. Min : 335 Max: 367 ile aldı bu yıl ) Ayrıca matematiği mi 5-6 ay icerisinde YGS ve LYS seviyesine cıkarabilir miyim temelden başlayarak. Son olarak nasıl bir calışma programı hazırlamalı, nelere dikkat etmeliyim bu konu hakkında bilgiler verirseniz sevinirim.