Ben bu sene universiteye hazırlanan bir fen oğrencisiyim. Dersler pek iyi sayılmaz, matematik ve fizik ozellikle.
Neyse, ben fen okumak istemiyorum. Yuksek seviyede ingilizcem ve orta seviyede fransızcam var. Bu yaz Galatasaray Univeresitesi' nin verdiği Cince kursuna başlamayı duşunuyorum. Hızlandırılmış bir kurs olacağından dolayı 1,5 senede orta-yuksek seviye ye getireceğime inanıyorum. Ozel bir okulda okuyorum ve tamamen yabancı dil icin ayırılmış bir sınıf var. Cok arada kaldım. O sınıfta ekstra olarak almanca da işleniyor.
Amcam 12 sene yengem le birlikte Almanya' da yaşadı. Onlardan da yardım alabilirim. Olmazsa ozel ders alırım ve o sınıfa yetişirim diye umuyorum. Asıl sorum; sınıf değiştirmeme değermi? Sadece Almanca ve Fransızca mı ust duzeye getirmem icin. Sadece İngilizce, Fransızca, Cince ve Almanca bilen bir insan kariyer yapabilirmi?
Universite olarakta yabancı dilimi geliştirebileceğim bir yer arıyorum.
Yorum yapan herkese teşekkur ederim.
(Konu başlığındaki kucuk harf yuzunden ozur dilerim bir kerelik affetseniz cok iyi olur, cevap vermem gerekebilir. Ve parantez icindeki mesajı silersenizde cok mutlu olurum)