Arkadaşlar ben 11'e gececek olan bir oğrenciyim. Aklımdaki şey yurt dışına gitmek (Kanada). İngilizcem idare eder seviyede fakat gidebilsem bile vasıfsız biri olarak gitmek istemiyorum yani hayatımı garanti altına almak istiyorum. Bilgisayarda oyun oynamayı ve video izlemeyi cok seviyorum bağımlılık duzeyine cıktı gibi artık. Bolum olarak dil bolumu vardı aklımda fakat ailemle konuştuk ve dil ile yurt dışında vasıflı bir işci olarak gidemeyeceğime kanaat getirdik. Dusunuyorum da sayısalım biraz zayıf ama aklım yatıyor. Tek engel bilgisayar bağımlılığım ama ben calışırsam sayısalda yazılım muhendisi olarak bir iş bulabileceğime inanıyorum fakat derslerime gercekten planlı ve adamakıllı calışacak motivasyon ve enerjiyi bulamıyorum. Beni o kadar dershanelere yolluyor ama ben onlara karşılığını veremiyorum ve bu beni uzuyor. Yani demem O, ki bilgisayar bağımlılığımdan nasıl kurtulabilirim ve derslerime odaklanıp doğru durust bir yere gelebilirim? Fikrinizi belirtirseniz beni cok mutlu edersiniz. Şimdiden teşekkur ederim.