Halihazırda Trakya Universite'sinde lisans okuyorum, bunun yanına keyfi olarak 2. bir bolum eklemek istedim ve YKS'ye girmeden puanımı hesaplattırdım. Ancak ihtimalleri araştırırken birkac sorunun cevabını tam bulamadım ve bulduklarımı da bir rehber gibi olması acısından buraya yazmak istedim.
Oncelikle cok fazla bolum var. Hangisi tam olarak ne işe yarar karar vermek zor. Karar verdikten sonra farklı secenekler cıkıyor. İlk başta PC programcılığı duşunmuştum. Marmara Universite'sinin uzaktan eğitim programına puanım yetiyordu ancak uzaktan eğitimde sınavlar fakulte bunyesinde ve yuz yuze yapılıyormuş (sanıyorum). Kendi sınavlarımla cakışma ihtimali yuzunden buradan vazgectim ve acık oğretim fakultelerine bakmaya başladım. Auzef, AOF ve Ataturk universitesine kayıt olunca sınavlara istediğimiz merkezden girebiliyormuşuz. (tum illerde merkez var.)
Bunlardan birine YKS ile kayıt olmakla 2. universite olarak başvurmak arasında bir fark var var mı acaba? Bir de yan dal olayı var. Yan dal olarak okumak mı yoksa Auzef uzerinden okumak mı yoksa uzaktan eğitim şeklinde okumak mı daha avantajlı? Uzaktan okuyarak final haftası eziyet cekmeye değer mi ?
Son olarak Auzef'ten grafik tasarım okumaya değer mi?