Merhaba arkadaşlar. Lise 1. sınıfa giden bir kardeşim var. Kendisine yaklaşık 3-4 hafta kadar once tarih oğretmeni, donem/performans odevi vermiş ve pazartesi gunu teslim edecek. Tabii buna odev demek ne kadar doğru olur bilemiyorum.
Tarih oğretmeni, herkese ayrı ayrı kitap isimleri vermiş. Kitapları tek bir siteden kafasına gore vermiş. Kimisinin fiyatı 5-10 lira, kimisinin 20 lira civarında ve her kitabın sayfa sayısı değişik. Ona verilen kitap 300 sayfalık, bazılarının ki 80-150 sayfa arası kitaplar. Biri 3 haftada 150 sayfa, diğeri 300 sayfa okuyacak. Sizce de adaletsiz bir odev değil mi? Hele de sınav zamanında... Benim bildiğim tarih donem odevi, araştırma vs. olur. Kitap ozeti turu odevler, Edebiyat veya Dil Anlatım dersi icin verilir.
Her neyse, pazartesi odevi goturmesi lazım ve daha okumamış. Daha doğrusu okumaya başlamış ama cok fazla karışık gelmiş. Birde ben inceledim kitabı, bildiğin siyasi ve universite duzeyi bir kitap. Siyasi partiler, eski cumhurbaşkanı, teror sorunu, dış devletler, ulkenin borcları, darbeler... Ne ararsanız var. Ustelik 10 sayfa da ozet istiyor beyefendi.
Bu durumda ne yapılmalı sizce? İtiraz etmenin veya odevi erteletmenin bir yolu var mıdır?
Tarih Dersi İcin Verilen Sacma Donem Odevi
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Tarih Dersi İcin Verilen Sacma Donem Odevi