Merhaba arkadaşlar,
Fizik'te sorular kafamı kurcalıyor. Her kaynakta farklı anlatılıyor. Benim de iyice kafam karıştı. Sorum şoyle: "G" ağırlık ise evrensel cekim sabiti neden "G" şeklinde gosteriliyor. Başka bir kaynakta "G" sembolunun uzerinde vektor var. Bana gore de boyle olmalı.(vektorlu olan)
Buna bağlı olarak başka bir sorum daha olacak, kuvvetin formulu, F= m.a idi, ama bizim oğretmenimiz F= G.m bağınıtsı ile kuvveti buldu. Burda bulunan "G" evrensel cekim sabiti idi. Bunula beraber "G" ye 10 değerini verdi. Soruda cisimlerin kutlesi verilmişti ve buna bağlı olarak kuvvet yonunu, bileşke kuvveti ve ipte gorulen gerilmeyi istiyordu. Bazı forumlarda G'nin isteğe gore 10 verilemeyeceğini tartışılıyor ve 1 kg=9,8 N olduğuda soyleniyor. Bununla beraber bir şey farkettim yer cekimi ivmesi ekvatordan kutuplara gidildikce azalıyor azalıyor. Dolayısyla kuvvet değerleri cismin konumuna gore değişmesi gerekiyor.
Ben anladıklarımı anlattım aslında pek bir şey anlamadım. Fikirlerim doğru mu? Ağırlık hangi sembol ile gosterilir?
Yardımcı olursanuz beni cok rahatlatırsınız diğer kafası karışmış arkadaşlarda sorununu cozmuş olur.
İyi gunler,
Ağırlığın Sembolu Nedir?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ağırlığın Sembolu Nedir?