Kızlara-erkeklere ozel liseler hakkında ne duşunuyorsunuz?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Kızlara-erkeklere ozel liseler hakkında ne duşunuyorsunuz?
-
23-10-2022, 13:21:44Bugun otobusun camından dışarı bakarken bir kız imam hatip lisesi gozume carptı ve bu konu hakkında bir yazı yazmaya karar verdim. Turkiye gibi sozde gelişen, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış ya da ulaşmaya calışan bir ulkede 2022 yılında hala boyle okulların olmasını aklım almıyor. İnsanlar tek cinsiyet olarak bu dunyada yaşayamazlar. Ozellikle cocukların iletişim, kultur, empati ve daha bircok konuda asıl gelişimini gercekleştirdiği okullarda tek cinsiyet olması cok buyuk bir eksiklik. Bu insanlar yarın toplum icinde karşı cinsle surekli iletişim halinde olmak zorunda. Bunca zaman karşı cinsle aynı ortamı paylaşmamış (anne, akraba vs. bunları saymıyorum) bir bireyin ileri hayatında sorunlar yaşaması kacınılmaz. Bu okulların bir an once yeniden duzenlenmesi gerektiğini duşunuyorum. Bana kalsa imam hatip okulları da kapatılmalı ama ona daha sonra farklı bir konuda değinirim artık. Eğitim sistemini duzeltmek istiyorsak başta yapmamız gereken şeylerden birinin Karma sisteme tam anlamıyla geciş yapmamız olduğunu duşunuyorum. Sizin bu konu hakkında duşunceleriniz neler?