12. sınıfım ve sınava hazırlanıyorum. Gecen sene acık lise sistemine gecen arkadaşlarım vardı. Hem onların tecrubeleri hem de dershanedeki oğretmenlerimin tavsiyeleri uzerine acık liseye gecme aşamasında bulunuyorum.

Belli sorularım var. Bunlar hem daha bilincli olmam, hem de ailemi daha rahat bilgilendirmek icin olacak. Ayrıca zamanını iyi kullanan ve calışmayı aksatmayan biri olduğumu belirtmek isterim. Bu acıdan bir sıkıntı yaşamam. Zaten dershane idaresi ile yaptığımız goruşmede eğer acığa gecersem (henuz tam kesinleşmemiştir) 10.00 - 15.00 saatleri arasında kutuphane ve etut programımız var. Ardından saat 16.00'dan 19.30'a kadar normal sınav programından devam ediyoruz

1- Sınav sistemi nasıldır? Bu sınavlara 2023'de online bir şekilde mi, kurum icerisinde mi gireceğim?
2- Acık lise diplomasının olumsuz bir kariyer etkisi yapma olasılığı var mıdır? (Erasmus vb. oğrenci programları...)
3- Acık liseden mezun olduktan sonra universite sınavında sonuc kısmında bana nasıl bir etkisi oluyor?
4- Bulunduğum liseye gidip belli bir belge vermem gerekiyor mu acığa gecmek icin?
Bunlar dışında belirtmek istediğiniz fikirler, tavsiyeler olursa dinlemek isterim.