Antalya'nın Muratpaşa ilcesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki lise oğrencisi Yiğit Kalpak, 5 arkadaşıyla birlikte 21 Ekim saat 01.30 sıralarında Almanca oğretmeni H.G.'nin evine gitti. İlerleyen saatlerde oğretmen H.G., Kalpak ve arkadaşları iddiaya gore uyuşturucu hap aldı. Bir sure sonra gruptan 3 kişi evden ayrıldı, Kalpak ve 2 arkadaşı ise kaldı. Saat 09.00 sıralarında uyanan H.G., oğrencisi Yiğit Kalpak'ı uyandıramayınca durumu 112 Acil Cağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla adrese gelen sağlık ekipleri, Kalpak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, evdeki incelemede, Kalpak'ın ustunun cıplak, evin temizlenmiş olduğunu belirledi. H.G. ile diğer 5 kişi, gozaltına alınarak Muratpaşa İlce Emniyet Mudurluğu'ne goturuldu. Genclerden birinin polise verdiği ifadede, olayın gercekleştiği saatlerde evdeki herkesin uyuşturucu madde kullandığını belirttiği oğrenildi. İfadesinde suclamaları kabul etmeyen ve uyuşturucu hapı herkesin kendisinin aldığını soyleyen H.G.,
"Telefonla arayıp, bana gelmek istediklerini soylediler. Ben de eve davet ettim. Ancak, kimsenin olumunden sorumlu değilim" dedi. Kan ornekleri ve ifadeleri alınan Almanca oğretmeni H.G. ile Kalpak'ın 5 arkadaşı, dun sabah saatlerinde Muratpaşa İlce Emniyet Mudurluğu ve Cocuk Şube Mudurluğu tarafından adliyeye sevk edildi. 6 şupheli, nobetci sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.