Sınavlarda başarı icin oncelikle duzgun bir temel olması lazım. Teogta ise temel 4 işlem ve matematikte 3-4 formul. Ben Hic Calışmadan cok guzel bir lise tutturdum Fen lisesinin hemen altında geciş yapabilirdim fakat fen lisesi uzaktı bende vaktim yollarda gecmesin diye vazgectim. Fakat kendimi ornek vermeyeceğim bir kucuk dostum var adı Ferzan. Kendisi Teogta Kabataş feni tutturabiliyor. Son sınav 10 gun sonra imiş 2 puan fazla alması lazımmış yaparım diyor.

LYS'te Turkiyede İlk 100'e giren biri ise her konudan en az 200 soru cozmuş (cok duşuk rakam sınavda hedefi olan biri icin) ve cok guzel derece yapmış. Bunlara soruyorlar başarınızın sırrı nedir diye. 2 sinin de cevabı basit Kitap okuyoruz.

Ozellikle matematikte kitap okumak sizi başarılı kılacaktır. Cunku kitap okumak sizi parcalar arasında ki butunu oluşturmanızı sağlayıp verilmek istenen mesajı cabuk alıp hangi yontemi kullanacağınızı kavramanızı sağlar.

Kitap Okumadan başarılı olmak cok zordur. Hemde cok ama okuyarak yaparsanız cok buyuk fayda goreceksiniz. Kitap okursanız.

-
-Bir konuyu kavrama saatiniz 5 saat ise 3 e iniyor.
-Soru cozme sureniz %30 oranın duşuyor. (Soruda ne kadar mantık gerektirdiğine goredir)
-Sorularda Ezber değil mantık uyguladığınızdan hem zor unutur hemde yeni soru tipleri kolayca cozersiniz ki kitap okumazsanız her yeni soru tipinde tokezlersiniz.
-Verim denen bir şey vardır emin olun aldığımız verim artıyor ki sınav suresince en cok onemli olan ise budur.

Kitap okuyun. Ve kendinizi cok yormadan calışın. Yorun ama manyakca calışmayın.
Ders calışma sırasında Pc ve telefonlarınız ise uzak tutun. Sonra kullanın kullanmayın demeyen yok. Ama gelin gorun ki ezberci teknik ile sınavda bir şey yapamazsınız.

Bakın ben duşuk puanlı liselerde 7/24 soru cozen tipler gordum. Kitapları yalayıp yutmuşlar. Derste tum soruları cozen , yazılılarda yuksek alan o inekler sınavda tokezleyecekler. Hepsini gectim denemelerde hep. Bana iğrenerek bakıyorlardı. Dersi sadece ezber sanıyorlar. Onlar tokezleyecek tipler işte. Tokezlediler hep. Genelde heyecan derler ama onlarda biliyorlar yapamayacaklarını. Siz yaparsınız. Sadece verimli calışın az calışın. Hayatı ders olan hep kaybeder. Kitap okumadan da calışmaya kalkmayın. Zihninizi kitap acar.

Hangi kitapları okumam lazım diyorsanız gidip Alacakaranlık falan okumayın. yada ne bileyim Alaycı Kuş aclık oyunları vs. Gidip Alın Elinize Dostoyevski 'yi defalarca okuyun. Tolstoy alın okuyun. Realist yazarları araştırıp defalarca okuyun. Sıkılırsınız başta hemde cok ama azim edip okuyun. Sonra tekrar okuyun. 3 kere okuyun derim Suc Ve Cezayı. Okuduktan sonra hayata bakışınız değişecektir.