Spor Toto Super Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahce, Başakşehir'le karşı karşıya geldi. Heyecan dolu musabaka sarı-lacivertlilerin 1-0'lık ustunluğuyle tamamlandı.
Fenerbahce'nin galibiyetini spor yorumcuları televizyon ekranlarında değerlendirdi. Sarı-lacivertlilerin futbolu ve Diego Rossi hakkında Nihat Kahveci konuştu.
Nihat Kahveci, Fenerbahce'nin Başakşehir'i 1-0 mağlup ettiği macı TRT Spor'da değerlendirdi.
Diego Rossi'nin performansı hakkında acıklamalarda bulunan Nihat Kahveci, "Rossi icin bir ara ben Necip'e de diyordum. Her yerde oynuyor ya...
İşte Rossi 112 acil. Alo Rossi! Ankaragucu macı, giriyor ve golunu atıyor.
Bu macta da yine aynı şekilde. Belki herkes bu mac boyle bitecek duşuncesiydi.
Boyle bitecek olmasına rağmen sıkıntı olmayacakken, 112 acil Rossi ve muhteşem bir gol attı.
O nasıl bir ayak ici ya? Rossi kendini aştı. Gecen sene iyiydi ama bu sene ucuyor" dedi.
"ORUMCEK FALAN KALMADI"
Jorge Jesus'un oyuncuların performansına buyuk etki ettiğini belirten Nihat Kahveci, "Bunun en buyuk sebebi Jorge Jesus. Oyuncuları ne zaman kullanacağını biliyor.
Fenerbahce'nin şoyle performansına baktığımızda Valencia eski Valencia değil.
Batshuayi eski Batshuayi değil. Oyle ki Batshuayi 'ben sonradan girince daha rahatım imajını veren bir performans veriyor.
İrfan Can da o kadar etkin değildi" ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertlilerin farklı sistemler deneyerek gol aradığının altını cizen Nihat Kahveci, "Fenerbahce golu nereden attı? Merkezden attı. Farklı atak organisazyonları denedi.
Yeri geldi kenardan iceriye doğru ortalar yaptı. Yeri geldi şut cekti defanstan dondu. Her zaman iyi kontrol yuzde 50 goldur derim.
Muhteşem bir dokunuşla harika bir gol attı. O kalede orumcek falan kalmadı. Kalede de milli takımımızda oynayan Volkan var.
Bu gol bu sezon unutulmayacak gollerin arasına girdi" diye konuştu.
"İDEAL KADRO YAVAŞ YAVAŞ BULUNUYOR
Spor yorumcusu Elvir Balic, Fenerbahce - Medipol Başakşehir macının ardından değerlendirmelerde bulundu. Sarı-lacivertlilerin ideal 11'ini bulmaya artık cok yaklaştığını belirten Elvir Balic, "Fenerbahce'nin cok formda oyuncuları var.
İdeal kadro yavaş yavaş bulunuyor. Muhtemelen ileriki donemde Arao kadroya dahil olacaktır. Ferdi zaten takımın değişmezleri arasında...
Macı izlerken Jorge Jesus'un ne zaman değişiklik yapacağını konuştuk. Once Başakşehir, Serdar Gurler'i aldı, hoca yine hamle yapmadı.
Sonra baktı ki Başakşehir hic ustune gitmiyor o zaman 3 oyuncu birden aldı. Sonra da baskı iyice arttı zaten" dedi.
Jorge Jesus'un değişikliklerini yorumlayan Elvir Balic, "Bana gore Jorge Jesus yine her şeyi zamanında yaptı. Oyuncu değişikliklerini tam zamanında yaptı ve ciddi bir verim aldı.
Oyuna giren 3 yeni oyuncu da oyuna onemli katkı yaptı ve galibiyet o şekilde geldi. Altay'ın son dakikada cıkardığı gibi pozisyonlarda hic sıkıntısı yok bana gore, hatta en iyi olduğu konu karşı karşıya pozisyonlar diyebilirim.
Onun sıkıntıları; ayağa pas, topu uzaklaştırma, tedirgin cıkma gibi konular" acıklamasını yaptı.
"ŞAMPİYONLUK YOLUNDAN SAPMADI"
Spor yorumcusu Tumer Metin, Fenerbahce - Başakşehir macının ardından değerlendirmelerde bulundu. Sarı-lacivertlilerin futbolunu yorumlayan Tumer Metin şu ifadeleri kullandı:
"Bu macta Fenerbahce'de şampiyonluk oyununu gorduğumu soylemem ama şampiyonluk puanını gorduğumu soyleyebilirim. Zorluk derecesi yuksek maclarda Jesus henuz sınavları veremedi demiştik. Oyun, gectiğimiz haftalardaki Kadıkoy oyunu gibi değildi ancak Jesus baktı ki işler yolunda gitmiyor, hucum hattını komple değiştirdi.
Bugun Fenerbahce butun duran topları kotu kullandı. İrfan Can gibi bir oyuncunun olduğu takımda bu kadar da uzun oyuncu varken duran topların daha iyi kullanılması gerekirdi.
Oysa ki gectiğimiz haftalarda cok iyi organizasyonlar goruyorduk.
Daha iyi Fenerbahce izledik bu sezon ancak rakip iyi bir takım.
Neticede muhtemel rakiplerinden birini yendi Fenerbahce ve sezon başındaki şampiyonluk yolundan herhangi bir şekilde sapmadı Jesus."