İstanbul'un Eyupsultan ilcesine bağlı Cırcır Mahallesi'nde, sabah saatlerinde bir gecekonduda bilinmeyen bir nedenle cıkan yangın kısa surede buyudu. Yangının, evde tek başına yaşayan bir kişinin yaktığı sobadan cıktığı iddia edildi. Yangını fark eden evin icinde yaşayan şahıs, mahalledeki komşularına seslenerek yardım istedi. Gecekondudan cıkan alevleri ve dumanları goren mahalleli, cok gecmeden durumu itfaiye ekiplerine bildirdi Alevler, bir sure sonra gecekondunun bitişiğindeki bir başka eve sıcradı. Alevlerin kendi gecekondularına sıcradığını goren ev sahipleri, kendilerini hemen dışarı attı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin mudahalesi ile sonduruldu. 2 gecekondu da kul olarak kullanılamaz hale gelirken, şans eseri olen ya da yaralanan olmadı.
Eyupsultan'da yangın cıktı, 2 gecekondu kul oldu ViDEO
Gecekondusu yanan Ali Kızıltaş, "Bu sabah imdat diye bağırdı. Cıktım, baktım catıdan alev cıkıyor. Kendi de evi cople doldurmuş. Yaz kış soba yakıyordu. Sokaktan cop doldurup getiriyordu. Biz defalarca belediyeye başvurduk bu adam boyle yapıyor diye bizi rahatsız ediyor diye. Kimse ilgilenmedi alın size sonuc. Olu yok, eşyalarımız yandı. Belediye başkanlarımıza sesleniyorum dışarda kaldık. Allah rızası icin bize yardım etsinler." şeklinde konuştu. İHA'nın haberine gore, yangında iki gecekondunun alevler icinde kaldığı anlar olaya tanıklık eden vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.