Hocamın bilgisayarı bilmiyorsun lafı kafama takıldı
Geyik0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Hocamın bilgisayarı bilmiyorsun lafı kafama takıldı
-
23-10-2022, 11:44:31Herkese iyi Sosyaller. Bundan 2 yıl once sanayideki cıraklık lisesine kaydolmak icin gittiğimde bilgisayar teknik bolumunun olup olmadığını sormuştum. Hocalarda yok demişti ama hocaların ikisi de bilişim hocasıydı. Biri herhalde beni makine bolumune yazdırmaya kararlaştırdı ki bana sen bilişim oğrenemezsin dedi. Bende bilgisayar ile neler yaptığımı, yapabildiğimi anlattım. O ise bunlar bilmek değil kullanmayı bilmek dedi. Saatlerce sacma sacma tartıştık. Ben zaten makine bolumune yazılacağımdan cok ses etmedim ama şu anda sebepsizce bir anda kafama dank etti. Şimdi tutup sıfırdan bir bilgisayar uretemem ya da arızalı parcaları tamir edemem(teknik bilgim tam yok ve cihazları da elimde yok) tek tuk teknik arızaları tamir edebiliyorum. Donanımsal ve yazılımsal olarak forum sağ olsun bir suru şey oğrendim ve oğrendiklerimi insanlarla paylaşarak onlara da oğrettim. Şimdi bu kadar şey oğrendikten sonra ben bilgisayarcı olarak sayılıyor muyum sayılmıyor muyum? Kafama en cok bu dank etti. Yazılım uretebilirim ama şu anlık buyuk yazılımlar hic yapmadım sadece basit şeyler yaptım kendimi tatmin etmek icin. Donanımsal olarak bilgim var olduğunu var sayıyorum. Bilmediklerim de var ama her gun yeni şeyler oğreniyorum.