''Para varsa oku, paran yoksa surun'' Sistemidir eğitim sistemimiz. Baştakiler Fatih'i Tum ulkeye getiriceğiz dediler. Ama bizim oralara ne tablet geldi nede başka bişey.
1.Temizlik. Evet. Aslında hicbir şikayetim yok ama oğrencilerin kendi okuğu okulu, oturduğu sırayı, gittiği lavaboyu kendisinin temizlemesi daha doğru olur. Bir cok japon okulunda boyle. Hademeler yok, temizliği oğrenciler yapıyor, boylece calışmanın, emek vermenin, ne demek olduğunu anlıyorlar. Ve bunun ulkemizde uygulanması oğrencileri daha temiz olmaya itecektir.
2.Moda mod eğitim. Bir cok ulkede artık (ulkemi kotulemiyorum batılı ozentisi demeyin) daha yeni modern eğitim var ama Turkiye'de hala kara tahta bulunan sınıflar var. Mesela bizim sınıfta projektor yeri var ama projektorun kendisi yok. demek istediğim bu işte. Yada akıllı tahta koyacak buyukce bi alan var ama o alana koyacak akıllı tahtamız yok. Mesela bir cok ulkedeki okulda fen labaratuarları acık tutulur, boylece oğrenciler labaratuarda bekleyen bir rehber oğretmen eşliğinde, tenefuslerde merak ettikleri şeyleri oğrenebiliyorlar. Ama bizde naaparlar; labaratuarları kilitli tutarlar.
3.Eşitsizlik en onemli sorun bu. Ulkenin batılı cocuklarına verilmedik hizmet bırakılmaz ama doğudakiler? onlarda insan değilmi? Doğudaki oğrenciler eğitim hizmetimden yeterli yararlanamıyorlar. Doğu illerinin mezkez kısımlarındakiler gene iyi, bide kırsal alanda okula gitmeye calışanları duşunun. Doğru duzgun ne doğalgaz ne elektrik var nede doğru duzgun ulaşım. Bir yanda tablet, bir yanda yırtık cantalarla okula gitmeye calışanların yarıştırıldığı bi sistem.
Eki Goruntule 30354
Ulkemizdeki Eğitim Sistemi Hakkındaki Duşuncem
Geyik0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Genel Sohbet
- Geyik
- Ulkemizdeki Eğitim Sistemi Hakkındaki Duşuncem