Selam arkadaşlar.
2022 YKS sureci sonucların acıklanmasıyla tamamlanmış olduğu bildiğiniz gibi. Ancak bu sene yaşadığım olaylar nedeniyle YKS beklediğim gibi kotu gecti ve sonucum pek iyi değil.
Sınav senesinde maddi durumumuz sıkışık diye yaklaşık 8 senedir yaşadığımız yerden taşındık. HÂliyle 7-8 senelik arkadaşlarımdan da sanaldan iletişim kursak da ayrılmış oldum. Okula da 1 hafta gec başladım. Taşınma sureci, insanları tanımak, şehre alışmak falan derken benim kendimi toplamam normalden uzun surdu. Ailem de "parasını ver karnını doyur" duşuncesinden başka bir ebeveynlik ozelliğine sahip olmadığı icin kimseden destek almadan bu surecten kurtulmaya calıştım. Motive bulup calışmaya başladığım zamanlar netlerim kotu olduğu icin annem hep beni "başarısızsın, yetersizsin" diyerek demotive etti. Ustelik daha ilk denemelerimizdi. Yeni geldiğim okuldaki birkacı haric tum oğretmenlerim sorumsuz olduğundan (sene başından beri işlememiz gereken AYT feni ve AYT matematiğin en onemli konularını TYT yapacağız bahanesiyle son 5-4 ay kala işlemeye başladılar son 3 ay AYT denemeleriyle tanıştık) ders calışmak icin hicbir enerji ve psikoloji bulamadım. Ailemi kotulemek cidden istemiyorum, kotuluğumu istemiyorlar sonucta ama ne zaman bu konularda kendimi acsam ve kendilerinden psikolojik destek istesem "ders calışmamak icin bahane" uretiyormuşum. Babam yine bir şeyler anlatıp kendince destek olmaya, yol gostermeye calışsa da annem bu konuları acınca tamamen duşmanmışım gibi davranıyor. Gerek eğitim hayatım gerek sosyal hayatım olsun her zaman beni başkalarıyla kıyaslayan, arkadaşlarımı asla beğenmeyen, sınavlarda duşuk alsam beni suclayan yuksek alsam sınavların kolay olduğunu savunan biri (diploma notum 96). Hep akrabalara iyi gozukmeye calışıyor.
Şimdi sınavlar acıklandı ve bu konuları detaylı anlattıktan sonra daha da duşman oldum gozunde. Başarısızlığımla ilgili hakaretler ediyor, lanet okuyor, "bizi rezil ettin" gibi şeyler soyluyor, YKS dışında oz guven kırıcı tum hakaretleri ediyor. Kadının acıkca kufur etmediği kalmadı bir tek. Ve ustelik acıkca bu surecte destek olmasını da ifade ettim. "ne oldu ap**l gibi sınavı başaramadın şimdi onumde ağlıyor musun" dedi. HÂl beni başkalarıyla kıyaslıyor. Benden kotu sonucları olan arkadaşlarımın ailesi "olsun seneye yaparsın, dunyanın sonu değil, gel bugun gezmeye gidelim kafa dağıtırsın" gibi şeyler soylemişken annemin bana hakaret etmesi zoruma gidiyor. Annemin yaptığını yapıp asla kıyaslamazdım ama bu sefer "başka ailelere bak da kendini kıyasla" dedim. "arkadaşların da senin gibi ap***ldır da o yuzden oyle yapmışlardır" dedi. Konuyla alakası bile yok. Babam henuz eve gelmedi, onun sessizce ve hayal kırıklığıyla bakmasını bekliyorum ama annem bana karşı kışkırtacak onu da biliyorum.
Birilerinden yardım istemek konusunda her zaman cekingen oldum ama bu sefer gercekten birilerinden psikolojik desteğe ihtiyacım var.
YKS sonucum kotu geldi
Geyik0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- YKS sonucum kotu geldi