Dun evdeki eski taşınabilir HDD'im icin bir SATA to USB ceviricisi almaya cıktım ilk telefonculara baktım telefoncular her kabloyu bana gostermeye başladı HDMI, aku icin gerekli kablolar ve ihtiyacım olmayan farklı donuşturuculere baktılar ve gosterdiler anladım dedim. Kendime bunlar SATA to USB ceviricisi hayatlarında gormemişler 2-3 tane şansıma bilgisayarcı buldum onlarda ne dediğimi anlamadı anladılarsa da dukkanlarında bulamadı en son bir telefoncuda Western Digital'in HDD-SSD kutusunu gordum. Dedim hicbir şey bulamadım bari HDD aparatı ve kutusu işe yarar diye aldım ama acaba satın aldığım telefoncu bu kutunun ne işe yaradığını biliyor muydu? Ve aldığım taşınabilir HDD-SSD kutusunu gostererek ne işe yaradığını sordum o ilk powerbank dedi sonra ise "o kutu dedi şey dedi" ve icerideki başka birine sordu yani satıcı bile ne işe yaradığını bilmiyordu. Şu an HDD'im icinde ve kullanıyorum ama dışarıda gorduğumuz telefoncu ve bilgisayarcılar hicbir şey bilmiyor gercekten cok uzucu. Duyduklarıyla hareket ediyorlar ve insanları yanlış yonlendiriyorlar.