Selamunaleykum bugun sizlere yaralı olacağını duşunduğum bir şeyi paylaşacağım.
Sahibinden de Param Guvende ile alışveriş yaparken dikkatli olun. Ornek veriyorum bir telefonmu alacaksınız direk sahibinden.com uygulamasından sipariş verin. Eğer adam size telefon numarasanı verip WhatsApp uzerinden bir site atarsa ona girmeyin bilinki sahte sahibinden sitesidir ve havale/eft IBAN'dan direkt adamın hesabına gecer para.
Uyarı! Normal sahibinden sitesinde Param Guvende ile alışveriş yaptığınızda para satıcının eline ulaşmaz ve urun size geldiğinde 3 gun icinde onaylarsınız. Ama dolandırıcıların attığı sitede direk IBAN uzerinden para adamın hesabına gecer.
Size bir ornek vereyim: Gecen hafta arkadaşım PS 4 buldu ve temiz gozukuyordu oyunluydu. Arkadaşım adama mesaj attığında adam numarasını verdi ve WhatsApp uzerinde yazın dedi. Arkadaşım da yazdı goruştuler konuştular anlaştılar en son 3 500 TL'ye. Arkadaşım bir anlık heyecana kapıldı ve dolandırıcının WhatsApp uzerinden attığı linke girdi ve urunu oradan satın aldı 3 500 TL direk adamın hesabına gecti. Sonra bir terslik olduğunu benden oğrendi. ( dedimki benim bildiğim normal sahibinden Param Guvende ile alırsan para sahibindende kalıyor ve urun senin eline gectiğine satıcıya para ulaşıyor.) Şimdi mağdur durumda mahkemeye verdi.
Size bir tavsiye sahibinde de Param Guvende ile alışveriş yapacaksanız asla WhatsApp uzerinde adamla iletişime gecmeyin. ( tabii ki de gecebilirsiniz ama bir link atıyorsa %99 dolandırıcıdır). Bir urun alacaksanız direkt sahibinden.com uzeri ile alın.
Ve son tavsiyem Param Guvende ile alışveriş yapmanızı onermiyorum mesela sen adama laptop sattın ama adam laptopu iade etmek isterse edebilir ama iade etmedende istediğini yapar mesela icindeki HDD'yi değiştirip sana gonderirse sen gene bir şey yapamazsın.
Umarım faydalı olmuştur.
Sahibinden.com Param Guvende ile dolandırılmayın
Geyik0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Sahibinden.com Param Guvende ile dolandırılmayın