Merhaba arkadaşlar,
Şimdi soracağım soruları gorunce aranızda bazı arkadaşlar bunalabilir, bu yuzden kusura bakmasınlar. Bazı kişiler beynimizin %10'unu kullandığımızı soylerken bazıları ise beynimizin hepsini kullanıyoruz demekte. Ben de beynimizin hepsini kullanabiliyoruz duşuncesine katılıyorum. Cunku beynimizin %10' unu kullanırken daha fazlasını kullanmak icin 10 katı daha enerjiye ihtiyacı olacaktı beynimizin diye duşunuyorum. Belki de yanlış bir duşunce ya da eksikte olabilir ama boyle bir duşuncem var. Lakin boyle duşunsem de bazı zamanlarda beynimi cok hızlı ve verimli, bazı zamanlarda ise bu verimin duştuğunu gozlemliyorum veya ben oyle sanıyorum. Beynimin daha verimli olduğu zamanlarda -matematik denklemi cozerken veya bir problemi cozerken- beynimin biraz ağırlaştığını ve vucudumda suyun azaldığını hissediyorum. Sizce bu neye işarettir? Bilimsel olarak tam acıklaması nedir? Beynimiz biz fark etmeden binlerce işi yerine getiriyor, bir probleme odaklanırken beynimizi daha fazla nasıl verimli kullanabiliriz? Bu soruları merak ediyorum ama bilimsel olarak bu beynimizin kacını kullandığımız sorusuna gore bazı sorularım cevaplanmayabilir. Şimdiden teşekkur etmek isterim.
Beyini calıştırmak ile ilgili sorularım
Geyik0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Beyini calıştırmak ile ilgili sorularım