Herkese iyi gunler dilerim arkadaşlar. Ben 18 yaşında ve de ilk mezun senesinde olan bir gencim. Eskiden bir oyun bağımlısıydım fakat hedefim ve de hayallerim icin bu bağımlığı biraz torpuleyebildim. Lakin son donemlerde acaba mezun senemde boş vakitlerimde oyun oynasam mı oynamasam mı şeklinde arada kalıp birkac kez oyun indirip sildiğim zamanlar oldu. En son yaklaşık 1 hafta once dayanamayıp bilgisayarıma A Way Out yukledim ve de saat 6 ile 9 arası 3 saat olacak şekilde vakit ayırarak arkadaşımla oynama kararı verdim. Bu noktada gunluk rutinimden bahsetmek istiyorum. Saat sabah 6:30 da kalkan birisiyim. Bu sebeple oyuna gunde 3 saat ayırmama karşın cok rahat bir şekilde gunluk programıma uyabiliyor yapmak istediğim kitap okumak, yuruyuş yapmak ve spor yapmak gibi aktivitelere de 2 saat vaktimi ayırabiliyorum. Aklıma takılan şey acaba gunluk programımı uyguladıktan sonra 3 saat oyun oynamamın o gunku calıştığım derslere bir zararı olur mu? İnternette yaptığım araştırmalarda ders calıştıktan sonra oyun oynamanın bilginin akılda kalıcılığını azalttığını ve de oğrenmeyi olumsuz etkilediği sonucuna ulaştım. Ama forumda acılan benzer konulara gelen "yapman gereken her şeyi yaptıktan sonra oynayabilirsin zararı olmaz, bir sene ders calışmakla gecmez, kafanı dağıtmak icin oyna zorun olmaz" yorumları beni bu konuda cok ikilemde bıraktı. Tekrardan belirtmek isterim gun icerisinde 3 saat oyuna ayırmama karşın rahat bir şekilde gunluk programıma uyabiliyorum. Eğer oyun oynamak benim icin zararlı olmayacak ise arkadaşımla oyun oynamayı cok isterim. Hedefimden bahsetmek gerekir ise askeri pilot olmayı cok istiyorum. Bu nedenle Hava Harp Okulu'nu kazanmak ana hedefim. Bunun icin MSU sınavından minimum 80 neti, YKS de ise minimum 100 bin sıralamayı hedefliyorum. Sizce bu durumda gunluk 3 saat oyuna vakit ayırmam benim icin yanlış bir karar mı olur? Ve de oğrenmeme bir engel teşkil eder mi? Yoksa bir sorun olmaz mı? Yardımcı olursanız cok sevinirim.