Oncelikle ben kendimden ornek vereyim 17 yaşında lise oğrencisiyim. Derslerimde epey başarılıyım sadece bu sene yaşadığım manevi sorunlardan dolayı dersler arka plana kaydı. Ve ben uzaktan bakıldığında cana yakın dost canlısı ciddi ve oz guvenli biriyim (tabii insanlar beni oyle biliyor) ailem ise oz guvensiz korkak utangac konuşmasını bile bilmeyen biri olarak biliyor. TEKNOFEST'ten 2 takım daveti aldım ikisini de manevi ve psikolojik sorunlardan dolayı reddettim. Ve bu yaz iyice proje uzerine calışıp tekrar gitmeyi duşunuyorum ama ailem benim iyi bir geleceğe sahip olmamı ve para kazanmamı istiyor ve beni tesisata cırak verecekler. Bana okuldan bir onceki gun oradan alacaklarını soylediler ama orası bana seni usta yapacağız diyorlar. Okul başarı oldukca iyi olmasına rağmen niye boyle bir şey yaptıklarını anlamış değilim.

Ustelik ben tesisattan para kazanmıyorum gunde 12 saat calışıyorum ve beni fiziksel olarak aşacak bir iş. Ve buna rağmen bana para nasıl kazanılır oğren diyorlar.
Maddi durumumuz şukur oldukca iyi ama beni niye boyle bir şey icin calıştırıyorlar bilmiyorum.

Fikir verebilecek veya bu durumun aynısını yaşayan varsa yazsın tartışalım.