Ulkede halkın alabileceği en tepe model araba 4 silindir 1.4 litre passat. Bunu bile ben dahil olmak uzere coğu kimse alamıyor bile. Bu motorlar duşuk olmasına rağmen luks oluyor. Arabası olmayan insanlar da her yerde araba var ekonomi nasıl kotu oluyor diyor. Zaten bir yerde her yerde araba olması sorgulanıyorsa orada ekonomi kotu demektir. Ama buradaki en luks arabaya yurtdışında bakılmıyor bile. Adam V6 V8 motor arabayı alıyor herkes de bunu normal karşılıyor. Burada V6 motor araba ile gezsen cocuklar onune atlar harclık ister. Sadece araba olsa yine iyi milletin 24 taksitle aldığı telefonu da luks gorenler var. Millet hala bunların cağın ihtiyacı olduğunu anlayamadı. Evde hastam olsa otobusle mi gotureyim? Birisiyle goruşsem dumanla mı haberleşeyim? Millet neden bu devirde milletin malını mulkunu sorgular hala anlamıyorum. Malı mulku gec AVM'de milletin elindeki poşetlerden ekonomi hesaplayan var. Starbucks'a giriş oranlarından ekonomi hesaplayan var. Starbucks ve AVM'lerin dolu olmasının sebebi zaten ekonominin kotu olmasıdır. Millet eğlenecek birşey bulamaz ya AVM'den ıvır zıvır birşeyler alır ya starbucks'a gider. Ulkenin halini 1 saatliğine unutur. Zaten ekonomi iyi olsa millet Starbucks'a gitmez. Birikim yapar. Halkın hayalleri yok. O yuzden parayı boş harcıyorlar. Başka ulkede burada bunların muhabbetinin donduğunu gorseler harbi gulerler. Millet yaşadığını zannediyor gercekten yaşamaya calışanlara nankor diyor. Ben neden ticaret bakanının ismini biliyorum ya?