Bu yontemlerin hasta etme ihtimali sizin patojen taşıyıp taşımadığınıza bağlı olarak değişebilir. Ona gore tavsiye edip etmemek konusunu cevapsız bırakıyorum. Ayrıca eğer yaşadığınız yer 40 derece ve uzeri ise ve evde klimanız yoksa daha cok işe yarayacaktır. Ben yaşadığım yerde hava 40 derecenin altına duştuğu zaman serinledi diye mutlu oluyorum gerisini siz duşunun. Ağustos ayı 43-46 arası geciyor.
Birinci yontemi gecen sene keşfedip uygulamaya başlamıştım. Tişortunuzu cıkartıp bir fısfıs ile onunu arkasını boydan boya nemli hale getirin ama cok aşırı ıslatmayın. Eğer fısfıs yoksa ceşmede ellerinizi ıslatıp tişortunuzu havlu gibi kullanıp ellerinizi kurulayın ve suyu tişorte gecirin. Sonra buzdolabına gidip buzluğa acın, tişortu acık ve gergin şekilde yerleştirin ve 2-3 dakika bekleyin. Tişortteki nem buz tutacak ve giydiğiniz zaman yuksek oranda serinletme etkisi uygulayacak. Ben yaptığım zaman kısa sureli de olsa uşuduğumu hatırlıyorum. Daha fazla etki icin vantilatorun karşısına gecebilirsiniz ama tavsiye etmem cunku pek gerek kalmıyor. Hatta vantilator evin icindeki sıcak havayı uflediği icin uzerinizdeki soğuğun etkisini azaltabilir bile.
İkinci yontemi bu yaz uygulamaya başladım. Birinciye gore biraz daha kolay ve pratik. Herkesin yakınında bulunan BİM, A101 veya Şok gibi marketlere gelen şarjlı mini fanlardan almanız gerekiyor. İnternetten de alabilirsiniz tabi. Fanlar-vantilatorler normalde evin icindeki sıcak havayı uflediği icin 40 derecenin uzerindeki aşırı sıcak şehirlerde pek de işe yaramıyor. Ancak bu fanın kucuk boyutundan ve kablosuz olmasından faydalanarak etkisini muazzam olcude arttıracağız. Hemen buzdolabına gidiyorsunuz ve buzluğu acıyorsunuz. Buzluğun yarısına gelecek mesafede mini fanı konumlandırıyorsunuz ve calıştırıyorsunuz. Ardından yuzunuze ufleyen kutup ruzgarının keyfini cıkarıyorsunuz. Daha buyuk bir etki icin yuzunu ıslatıp oyle deneyin. Keşfettiğim en iyi yontemlerden birisidir. Başkaları onceden bulmuşsa bile haberim yok. Ne de olsa aklın yolu bir. Aynı anda pek cok kişi aynı cozumu duşunebilir.
Yaz sıcağında en iyi serinleme yontemleri
Geyik0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Yaz sıcağında en iyi serinleme yontemleri