Hikaye gercekten karışık. Oyunu bitirdim, hikayeyi 2 kere okudum hala tam anlamıyla anlaşılmıyor. Sonunda biz neden boğuluyoruz. Hadi tamam sınırsız olasılık var diğer evrenlerde ortaya cıkacak ama sadece kız ile bizim yok olmamız evrenleri de yok etmeyecek ki... Bu noktada kafam karışıyor. Oyun bitti salak gibi afalladım. Ne oldu ne bitti diye...

Oyunun konusunu gectim, ortam ayrıntıları mukemmel. Eşyalar, doşemeler her şey mukemmeldi. Kesinlikle oneririm.

Şimdi birisi bana şu boğulma olayını anlatsın ve internette ki hikayeleri okuduğumda bu silahlı adamlar neyin nesi yazmıyor. Kiminle savaşıyoruz biz, o sonlara doğru 3 kez kestiğimiz hayalet kadın kimdi. Cok sorum var.

Bizim adamımız Booker savaşa katılıyor (Wounded Knee mi neydi), yaptıklarından buyuk pişmanlık duyuyor. Vaftiz olmanın belki bir cozum olabileceğini duşunerek pederin birinin peşine duşuyor. Orada vaftiz ediliyor ve yeni bir adam olarak tekrar doğuyor, adını değiştiriyor Comstock'a. Ardından kendisini buyuk bir din adamı peygamber olarak tanıtarak, isim yaparak unu yayılmaya başlıyor. Aşırı faşist başlıyor bu arada. Beyaz ırkın tek ırk olduğunu, Amerika'nın tek devlet olduğunu savunuyor paso. En sonunda dişi Lutece ile tanışıyorlar (ikizlerden biri). Ucan şehri tasarlıyor bu Lutece, Amerika hukumetininde yardımıyla. Cin ile olan bir bozuşma sırasında Comstock, Cin'e ateş emri veriyor. Hukumette anlıyor ki ucan şehir buyuk bir savaş gemisinden başka birşey değil bu sebeple hain ilan ediyorlar. Comstock kendi şehrine gercek Amerika diyerek bulutlar arasında kayboluyor. Ardından zaman ve farklı evrenler arasında kapı acma teknolojisine de erişiyor Lutece sağolsun. Bu deneylerden birinde Lutece ikiz kardeşi ile tanışıyor işte, erkek Lutece. Aslında ikisi aynı kişi sadece farklı evrenlerde biri erkek biri kız olarak doğmuş. Comstock bu kapılardan gecerek geleceği gormeye başlıyor. Şehire gelişmiş teknolojiler geliyor haliyle. İnsanlarda Comstock'u daha fazla gercek peygamber olarak gormeye başlıyorlar. Fakat bu kapılardan gecme işinin kendisini daha hızlı yaşlandırdığını fark edince bir veliaht bırakmaya karar veriyor.

Burada devreye bizim Booker DeWitt giriyor. Bu Booker farklı bir evrende, vaftizi kabul etmeyen Booker. Evleniyor ve bir cocukları oluyor lakin eşi doğum sırasında olunce kendi bakmak zorunda kalıyor Anna'ya. Yukselen kumar borcundan dolayı cıkış yolu aramaya başlıyor bizim ki. Comstock bu evrene gelerek Booker'a bir teklif sunuyor. Kızına karşılık tum hesabı silinecek. Booker'da kabul ediyor bunu fakat son anda fikrini değiştiriyor. Anna tam portaldan gecerken portal kapanıp Anna'nın serce parmağını koparıyor. Vucudunun bir parcası başka bir evrende olduğu icin Anna boyle portal acma yeteneklerini kazanıyor sonucunda.

Comstock'un evrenine geliyoruz şimdi. Booker'ın gelip kızını almak isteyeceğini goruyor portallardan birinde. İnsanlarını False Shepherd gelecek diye uyarıyor (A.D. - Anna DeWitt). Bu sırada Anna'nın ismini Elizabeth yapıp sıkı sıkıya koruma altına alıyor. Siphonda Elizabeth'in tam gucunu kullanmasını sınırlandırmak icin yapılıyor. Bu sırada Comstock'un eşi cocuğun nereden geldiğini merak ederek deli olmaya başlıyor. Lutece ile aralarında ilişki var sanarak. Comstock oldurmek durumunda kalıyor Lady Comstock'u. Sucuda Filtzoy ustune atıyor (Vox Populi'nin lideri). Comstock zaman icinde bu Lutece'lardan da kıllanıyor akabinde oldurulmelerini istiyor. Suikast işlemi sırasında oluşan bir kaza ile Lutece'lar zaman arasında sıkışıp istedikleri yere gitme ozelliğini kazanıyorlar.

Elizabeth'in kaderini gordukleri icin bunun olmasını istemeyerek Booker'ı devreye sokuyor ikizler. Booker kayıp kızını bulma fırsatını kacırmayarak kabul ediyor ne yazık ki evrenden evrene gecerken hafızasını kaybediyor, beyni yeni duruma uyum sağlamak icin yeni hatıralar oluşturmaya başlıyor. Buda işte baştan beri olan gorevimiz, kızı al borcunu temizle muhabbeti.

Oyundaki olaylar gercekleşiyor. Bi ara Vox Populi'ya silah sağlamak icin Cinli silahcının olmediği başka bir evrene geciyoruz. Fakat Cinli adam başka bir evrende olduğunu bildiği icin limboda sıkışmış halde duruyor (oldurduğumuz coğu adamın durumu boyle). Silahları taşımak icin başka evrene geciyoruz burda ise Vox Populi, Booker'a kahraman gozuyle bakıyor (Vox icin olmuş). Daisy Filtzoy, Booker'ı gorup taklitci sanarak oldurulmesini istiyor ama en sonunda Elizabeth tarafından biciliyor. Bir sure sonra Comstock'un evine gidiyoruz. Fakat yolda songbird saldırıyor ve Elizabeth'i goturuyor. Booker peşinden giderken sise giriyor ve ucunda Comstock'un evine geldiğinde karları goruyor. Aslında kopruden gecerken zaman ile gitmiş. Booker en sonunda cok yaşlı Elizabeth'i goruyor. Artık Comstock'a teslim etmiş kendisini. Ama Booker her seferinde denemiş kurtarmayı, her seferinde songbird tarafından durdurulmuş. Direk yaşlı Elizabeth'e gelerek songbirdle uğraşmamış oluyoruz bu sefer (Booker bunu bilmiyor başta). Yaşlı Eliza ben bittim gencler yaşasın diyerek genc Eliza icin hazırladığı mektubu verip Booker'ı geri gonderiyor. Kızı kurtarıp siphonu yok ediyoruz. Elizabeth ile geziniyorlar sonda. Ustteki olayların coğu bu kısımda ortaya cıkıyor. Bircok evren olduğu icin ve elbet yeni bir Comstock gelip benzer şeylerin coğunu yapabileceği icin (sınırsız olasılıklar olduğundan bilemiyoruz) Elizabeth hacı bu işi kokunden halledelim diyor. En başta vaftiz olduğu yerde başka evrenlerden yardıma gelen Elizabeth'ler tarafından boğularak Comstock'u tum evrenlerden silmiş oluyoruz. En sonda Elizabeth'lerde siliniyor haliyle.

Alıntıdır.
Genişletmek icin tıkla...

Buradan buldum bunu mesela. Bu da alıntı olarak bulmuş. http://www.gtaturk.com/forum/oyun-g...onemli-spoiler-icerir)/msg2268985/#msg2268985

Buyurun burada da oyunun sonralarına doğru kendi cektiğim goruntuler bulunuyor.
http://steamcommunity.com/profiles/...rt=newestfirst&browsefilter=myfiles&view=grid