Geleneksel bitkisel uretiminde faizsiz kredi limiti 200 bin liraya cıktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Geleneksel bitkisel uretiminde faizsiz kredi limiti 200 bin liraya cıktı
-
23-10-2022, 09:58:58Tarım alanlarının genişlemesi ve uretiminin desteklenmesine yonelik olarak verilen faizsiz kredinin limiti 100 bin liradan 200 bin liraya kadar yukseltildi. "Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Uretime Dair Duşuk Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair" Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yururluğe girdi. Buna gore, geleneksel (yaygın) bitkisel uretim konusunda, 200 bin liraya kadar kullandırılacak yatırım ve işletme kredilerinde yuzde 100 faiz indirimi uygulanacak.
AA'nın haberine gore, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de yaptığı acıklamada, ilgini Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatarak, karara istinaden yapılacak duzenlemeyle 200 bin liralık sıfır faizli kredinin 100 bin liralık kısmının mazot ve gubre alımında kullanılabileceğini belirten Kirişci, şunları kaydetti: "Boylece ciftcilerimiz, sağlanan bu imkanı ve diğer uygulamalarımızı kullanmak suretiyle ekim doneminde girdi maliyetlerini duşunmeden uretim yapabileceklerdir. Akıl ve alın teri doken ciftcimizi, 'Sen Uret Yeter' diyerek desteklemeye devam edeceğiz. Daima ciftcimizin, ureticimizin yanında olan Cumhurbaşkanı'mıza şukranlarımı sunuyorum. Tum ureticilerimize, ulkemize ve milletimize hayırlı olsun."