Merhaba arkadaşlar,
Ben 9. sınıftayım ve kimseyle konuşmak istemiyorum, istesem bile ne konuşacağımı bilemiyorum bu yuzden genellikle konuşmamak tercihim oluyor. Ne zaman bir şey yaşasam kendimi eleştiriyorum ve insanların benim hakkında cok kotu duşunduklerini duşunuyorum. Yani bir problem cozduğumde doğru cıksa bile( coğu zaman boyle oluyor) mutlu olmam gerekirken ben "niye o harfi oyle yazdım?", "Niye biraz daha duzgun yazmadım?" gibi duşunuyorum ve yolda yururken bile illaki bir şeyin ters olduğunu hissediyorum. Mesela cantamın acık olup olmamasını duşunmek beni cok rahatsız ediyor neredeyse 2 metrede bir cantamın acık olup olmadığını kontrol ediyorum. Yolda giderken insanlara bakmıyorum, bakmaktan utanıyorum. Kız veya erkek olsun farketmez bir kişiyle konuşurken ozellikle gozlerinin icine baktığımda kendimi bir şeyler yapma zorunluluğunda hissediyorum ve yapamayınca, oradan uzaklaştığım vakti kendime icimden "niye boyle yaptın?", "mal mısın?", "aptal mısın" diyorum ve kendime kufrettiğim bile oluyor. Ne yaparsam yapayım bu boyle. Ekmek almaya gittiğimde kac ekmek istiyorsun diye sorunca ve ben o soruyu cevaplamak icin 1 saniye bekleyip, boğazımı temizleyip soyleyince kendimi salak gibi hissediyorum ve oradan cıkıp eve giderken kimsenin yuzune bakamıyorum. Cevrede oturanların beni izlediklerini ve benim hakkımda kotu duşunduklerini hissediyorum. Aslında bir şey hakkında kotumser duşunmem ozellikle de umutlu olduğum zamanlar. Mesela hasta olduğumda iyileşeceğimi umut ederim ve karamsarlığa duşmem veya sınavlara ne zaman girsem kotumser duşunmem ama icinde benden ve ailemden başka tanımadığım insan gecen zamanlarda hep kendimi salak gibi hissediyorum. Mesela bugun ismimi sordular ve ben ismimi soyleyemedim arkadaşlarım duzeltti beni. Belki de bir şeyler duşunuyordum ama gercekten de anlamıyorum kendimi. İleride gercekten de başarılı biri olmak isterim ve olmak icinde her gun calışıyorum ama bu tur olaylarda kendimi kotu hissediyorum ve calışacağım zamanlarda bunlar aklıma gelince keyfim kacıyor, ders calışasım gelmiyor veya bir sure bunu dikkate almamalıyım diye kendimi geciştiriyorum.
Cok uzun yazdım, eğer okuduysanız gercekten teşekkur ederim, her turlu onerilerinizi ve nasıl kendimi iyi hissedeceğim hakkında birkac taktiğiniz varsa ,sizinde kullandığınız, soyleyebilirsiniz. Teşekkurler.