Cift hint bulbulum vardı. Kafeste tul vardı. Ben tulu ipleri cekip ayaklarına dolaştırdıkları icin ona gore tul takmıştım ve dikkat ediyordum. Yuvanın ustune konmayı sevdikleri icin yuvayı kafesin dışındaki ipe bağlamıştık ve kontrol ediyordum. Dediğim gibi IP yuvanın dışındaydı nasıl yaptılarsa tutup ipi ceke ceke parcalamışlar ve kafese kadar her yerinden ipleri cekiştirmişler. Ben fark etmedim. Seslerini vb. de duymadım bir anlık olmuş olay buyuk ihtimal akşam ipi parcalamışlar kafese getirmişler.

Kuşun ayağını kalcasından ayırarak bastığını fark ettim. Ayağını basıyor ama kalcasından ayırarak ayağını basıyor kalcasına kadar IP var mı diye kontrol ettim kalmış mı diye.
Ayağını elime koyunca da elimi tutuyor mu diye kontrol ettim ve ayağının cok fazla yumuşak olduğunu gordum ve elimi tutamıyordu.
Ben yuvayı almıştım cok fazla coğaldıkları icin mamayı da 2 haftada 1 veriyordum kızgınlık doneminde de değildi kuşlar sonra bakamayıp Petshop'a vermek durumunda kalıyordum, aşırı fazla coğaldıkları zaman bakamıyordum cunku ve vicdanım sızlıyordu verirken.

Veterinere goturdum biz kedi ve kopeğe bile zor bakıyoruz hatta onları da sevk ediyoruz diyerek bir şey yapamayacaklarını soylediler. Hemen vitamin takviyesi yaptım. 2 gun gectikten sonra toparladığını gordum ve kardeşime seslendim o da. Hala ayağını aynı şekilde bastığını soyledi.

Carşıya gittim, Petshop'taki abi tanıdık 2014'ten beri oradan alışveriş yapıyorum. Kucuklukten beri kedi kopek tavşan kaplumbağa kuş balık vb hayvanlara bakıyordum hamster bile baktık. En son talantula bakacaktım ailemle anlaşamadım her neyse kuşcuya sormaya gittim ne yapayım diye. Getir ben bakayım dedi neyi var neyi yok vb diye ayağı yerinden cıkmışsa ben yapabilirim dedi bende hint bulbulunu kuşları satarken koydukları karton kaba koyup Petshop'a goturdum. Bu arada hava 35 derece filan her yerim ter hemen aklıma gelmedi kafese salıp orada bakmak abi kuşa o kapta dikkat ederek bakmaya karar verdi, tam kafese salıp orada bakalım diyecekken kuş kactı ve aynı bir mermi gibi kuşların olduğu kafese carptı ve oldu. Kendimi cok kotu hissediyorum. Kuşu kafeste goturmeye sebebim bisikletle gidiyor olmam bisikletle kuş gotururken ayağı sıkıntılı olduğu icin zarar gormedin diye idi. Sonuc olarak 2 eli ile bir kuşa sahip cıkamadı ve kuşu kacırdı carptı ve oldu.
Duzelir mi diye bekledim ama cok fena carpmıştı. Kotu bir şey olacağını hissetmiştim icimde kotu bir his vardı, hayırlısı diyerek gittim. Aynısına benzeyen bir kuş verdi ama kendi evladım gibi buyuttuğum kuşum cok fena şekilde oldu.