Arkadaşlar, gecmişimiz o kadar eskiye dayanıyorken, o kadar buyuk devletlerden gelmişken, bu durumda olmamız beni cok uzuyor. Şu an coğu konuda kotu bir ulkeyiz maalesef. Coğu konuda olduğu gibi bu konuda da geriyiz (bana gore). Mesela İstanbul'da sokaklardan geciyorsun, onune gelen bina yapmış, her yer kırık dokuk binalar, sacma sacma yollar vs. ama İngiltere, Almanya, Amerika gibi ulkelere baktığımızda onlarda her yer dizayn edilerek yapılmış, temiz sokaklar, yeşillikler var. Bizim de tabii ki guzel sokaklarımız, manzaralarımız var ama maalesef az. Doğal manzaralardan bahsetmiyorum bu arada, doğal manzara olarak yine bir tık iyiyiz. Ama coğu şehrimizdeki dizayn cok kotu. Mesela ornek olarak şu fotoğraflara bakınız.

Aradaki fark cidden cok fazla, bizimkinde tum evler sıkış tıkış, ve sacma sacma şekilleri var. Amerika gibi buyuk ulkelerde ise herkesin kendi bahcesi var, evleri birbirine dip dibe değil. Soz konusu sadece Amerika değil, neredeyse tum Avrupa'da guzel dizayn edilmiş sokaklar var. Tabii ki her ulkenin copluk, iğrenc sokakları var ama coğunluk olarak bahsediyorum. 100 yıl onceki zamanlarda ulkemizdeki sokaklar cok daha Avrupa'ya benziyormuş, yılına gore gayet iyiymiş. Fakat şu an sizce neden bu hale geldi? Belki de ben beğenmiyorumdur bilemiyorum. Ama tekrardan soyleyeyim, dediğim gibi bizim de guzel sokaklarımız var, fakat az sayıda, mesela Amerika fotoğrafındaki sokak, nadir guzel bir sokak değil, Amerika da coğu sokak boyle. Ama ulkemizde guzel sokaklar Avrupa, Amerika kadar değil, hep yukarıda olan fotoğraf gibi sokaklar. Hatta sadece sokak değil, şehirlerdeki gokdelenlerde kotu yapılıyor, hep bir şekilsizlik vs. onların icinde de tabii ki guzel olanlar var ama az sayıda. Coğunluğu kocaman yamuk yumuk gokdelen. Ornek olarak aşağıya fotoğraf bırakıyorum.

Gorduğunuz gibi gokdelen olarak da Amerika, Avrupa cok onde, şekli şemali cok guzel, bir de bizimkilere bakın . Acaba ben mi yanlış duşunuyorum Turkiye'yi ust seviye ulkelerle karşılaştırmakla? Ama bu durum zoruma gidiyor, gittikce yeşillikler tuketilip yeni bina yapıyorlar. Boyle Avrupa'yı, Amerika'yı gorunce insan ister istemez bizim ulke niye boyle değil diyor. Bu konuda linc yer miyim bilmiyorum ama fikrinizi almak istedim. Keşke biz de kotu binalar yapmayıp, yeşilliği coğaltıp ulkemizi guzelleştirsek.