Evet sorudaki gibi ailem bana guvenmiyor. Bir kekeme yani konuşma problemi yaşadığım icin icimi aileme cok acamadım benim sevdiğim rengi bile bilmiyorlar cunku ben kendimi konuşmak icin zorladıkca bana kızdılar boyle konuşma bende stres oluyorum sinirleniyorum deyip durdular. Ben bu yıl 10.sınıfa gececeğim ve aileme kendimi tanıtmak istiyorum bunu da konuşma sorunumu en aza indirerek başaracağım evet ve bunun icinde cabalamaya başlayacağım ama sanayide calışıyorum. Bu hafta 1 ay oldu ve babam okul acılana kadar buradasın dedi -bu normal gelebilir ama ben sanayiden nefret ediyorum cunku babamda sanayide calışıyor ve hoşlanmıyorum sanayiden- ve bende bunu demesinden sonra işkence ceke ceke her gun zaman gecmeyerek emirler alarak calıştım ve haklılar ben yeni bir iş oğreniyorum neden emir vermesinler değil mi? Ama ben artık guzel bir hayat yaşayayım istiyorum yani benim 9.sınıf matematiğim zayıf bunu geliştirmem lazım ve akşam kalan 4 saatimi veremem cunku yorgun geliyorum eve ve bugunku kotu olan motivasyonumu internet ile cozuyorum ve bu yuzden ders calışamıyorum. Ben okumayı duşunen birisiyim yani iyi bir universiteye gideceğim lise ortalamalarım yuksek olacak iyi bir meslek sahibi olmak isteyen ve okumak isteyen birisiyim. Ama babama ben 7.sınıfta "baba ben okumayacağım sadece sizin hatırınıza okuyorum" deyip ona el sallamışım ve ben o zamanlar babamın yanında nefes almaya bile korkan birisiydim bırak konuşmayı nefes alırken bile sessizce alayım babam kızmasın nefes almama diyen birisiydim yani bunu dememe ihtimal tanımıyorum ama babam bunu hep yuzume vuruyor "sen okumak istemediğini diyordun şimdi işe gidince fikrin mi değişti?" deyip duruyor benim bir el sanatı oğrenmemi istiyor ve ben biliyorum yani vida sıkabiliyorum matkap kullanabiliyorum duvar kırabiliyorum cunku babam bana bunları oğretti. Elinde bir iş olsun ama yapma diyor beni oto doşemeciye verdi bu yuzden yaz sonuna kadar calış dedi.
Asıl hedeflerin ne derseniz ben gitar kursuna gitmek gitarı oğrenmek istiyorum -gitarım hazır tellerini bile yaptırdım ama yatıyor kılıfının icinde- ve şan eğitimi yani guzel şarkı soyleme sesi guzel ayarlama eğitimi almak istiyorum -sanırım bu anlama geliyordu- ve bunları yaparken de konuşmamı geliştirmek istiyorum yani gunde 1 saat ayırmam lazım sadece konuşmamı geliştirmem icin ve bu okul zamanında da 10.sınıfa guzel başlamak guzel devam etmek ve bitirmek istiyorum. Farkındayım cok şey istiyorum ama bunları yapmak istiyorum. Sosyalleşmek, kendimi geliştirmek, başarılı olup kendimle gurur duymak istiyorum ve ailemin de gurur duymasını istiyorum. Ama ailem bunların hicbirini yapmayacağımı sanıyor cunku onceden yapmadıklarımı gordukleri icin bunu diyorlar onlarda haklı ama ben değişmiş olabilirim ve evet. Bunları yazarken bile yuzum guluyor mutlu oluyorum icim kıpır kıpır umutla doluyor. Ve babama teklifler sunacağım cunku beni sonraki yaz yani seneyeki yazsa calıştıracak burada ve ben ona şu teklifi sunmayı duşunuyorum; benim okul ortalamam 80 ve ustu olursa sonraki yaz kararlarımı ben vermek istiyorum (burada baba bana iPhone 11 al en iyi bilgisayarı topla anlamında demedim.) Benim yapmak istediğim şeyleri anlamışsınızdır umarım ve umarım sorumu anlamışsınızdır. Pek soru gibi olmadı gerci derdimi anlatmak gibi oldu ama sadece yazmak istedim.
Aileme kendimi kanıtlamak istiyorum
Geyik0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Aileme kendimi kanıtlamak istiyorum