Hakaret etmedim ama dava edilirim diye korkuyorum
Geyik0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Hakaret etmedim ama dava edilirim diye korkuyorum
-
23-10-2022, 07:46:51Selam, az once bir konu actım konuda gelen mesajlar tutarsız olduğu icin olayı en baştan anlatmaya karar verdim sadece başlığa bakıp yorum yapmazsanız sevinirim. Ben sinirimi kontrol etmeyi bilen biriyim. Son zamanlarda hayatımda istemediğim şeyler oldu ben de herkes gibi başka bir hobi buldum kendime. Turk tarihi araştırıyorum. Dun yine İlber Ortaylı'nın tarihle ilgili bir kitabını okuyordum. Sonra biraz sıkıldım ve TikTok'a girdim. Keşfetime biri duştu insanlar ona dişini goster diyordu ben de merak ettim yayınına girdim. TikTok'ta cocukmuş gibi hareketler yapıyordu cok zenginiz bizi kıskanıyorsunuz falan diyordu bir de hediye istiyordu. Bazıları onun dış gorunuşu hakkında bazıları ise tavırları hakkında kotu yorum hatta kufurlu yorum yapıyordu. Ben de bu kadar tarih araştırdıktan sonra girdiğim icin gecmişte kahramanlık yapan insanların torunları neden boyle diye biraz duşundum ve 1-2 mesaj yazdım bu mesajlar ilk seni niye kıskanalım falandı. Sonradan işin ucunu kacırdım ve "Turk olduğuna emin misin? Turkler zeki diye biliyordum" yazdım. Bu mesajımda herhangi bir hakaret yok ama aklıma duştu. Biraz buradan hakaret davası konularını okudum. İnsanlar Allah'a falan kufur etmiş ve dava edilir miyim diye soruyordu. Ben de bu yazdığım icin dava edilirsem onlarla aynı kademede ceza alacağımı duşundum. Gercekten cok acı. Ben sonradan onun yayınına gittim ve sana sabah kotu yorum yaptım kusura bakma yazdım. Cunku icim rahat etmiyordu biraz dinlendikten sonra daha iyi duşunmeye başlamıştım 2022 de olduğumuzun farkına varmıştım. İlk once 1-2 mesaj attım mesajlarım gorunuyordu sonra bu mesajı spam olarak attım. Cunku okumuyordu. Bir de şarjım 2 olduğu icin hemen cevabımı almak istemiştim. Sonradan başka bir hesapla yazmayı denedim mesajlarım gozukmuyordu. Bilgisayardan başka bir hesaptan girdim yine gozukmedi. Herhalde engellenmiştim. İlk yazdıklarım gozukuyordu yani bu engellenmemin kotu yorumumla ilgisi yok. Yayınında kesinlikle sizi dava edeceğim falan demedi. Sadece kırıldım falan dedi. Dun akşam rahat bir uyku alamadım. Erkenden uyudum bu benim gibi biri icin cok olağanustu. Ailem beni hastalandım sandı. Hakaret bile etmememe rağmen bu duruma duştum. Bir de dava edilirsem ailemin yuzune bakamayıp kendime zarar veririm galiba. Yaşım 14 ve geleceğim konusunda umutluyum. Yani umutluydum. Bu olaydan sonra kendimi onune gelenin ailesine soven bir insan gibi hissediyorum. Stresten şakak kısmında ağrım başladı. Hicbir turlu hayatın tadını cıkartmıyorum hep mail adresimi ve telefonumu kontrol ediyorum. Eski hayatımda belki biraz daha kufurlu konuşurdum ama hic kafaya takmazdım artık olur olmadık her duşunce adeta etrafına uhu surulmuş gibi beynime yapışıyor. Belki de ben değişmişimdir bilmiyorum. Sizce başıma bir şey gelebilir mi? Aileme soyledim bir şey olmaz dediler ama bilmiyorum gercekten hic. Gamsız biri olmak cok buyuk hayalim ama olmuyor.